Tickets

Skapad av Ellinor Niklasson

Uppdaterad: 3 april, 2024 av Oscar Hjelmstedt

Vad är Tickets, hur kan du använda det och hur kan det hjälpa dig i ditt arbete?

Med Tickets kan du skapa ärenden från samtal i en kö för att följa upp och hantera dina inkommande samtal. Du kan skapa samtalsloggar för att bättre förstå samtalsflödet.

Interna anteckningar gör det möjligt att skriva ner viktig information för kunskapsdelning och problemlösning. Du kan även lämna över ärendet till en kollega vid behov.

Funktioner

• Automatiska ärenden från kösamtal.
  • Ändra status för ett ärende (öppet/stängt).
  • Tilldela ett ärende till dig själv eller en kollega.
  • Ta interna anteckningar.
  • Händelselogg.
  • Skicka svar till mobilanvändare via SMS (SMS-avgifter tillkommer).
  • Se tidigare ärenden.
  • Nämn kollegor i ett ärende för att samarbeta internt.

Steg-för-steg-guide (för administratörer i adminportalen):

Alla medlemmar i samma kö behöver ha tilläggstjänsten CC Pro för att använda Tickets.

Så lägger du till CC Pro för en användare i adminportalen

• Logga in på adminportalen.
  • Klicka på Användare.
  • Navigera till Tilläggstjänster.
  • Välj Användare.
  • Lägg till CC Pro.
  • Klicka på Spara.

Radera

Så här aktiverar du ärenden på könivå i skrivbordsappen

1. Logga in på skrivbordsappen.
  2. Gå till fliken växeltjänster.
  3. Klicka på den du vill lägga till funktionen.
  4. Gå till Inställningar (i det övre högra hörnet).
  5. Klicka på Tickets.
  6. Klicka på "Skapa ärenden automatiskt vid inkommande samtal“ och välj när ärenden ska aktiveras i den specifika kö:

7. Gå tillbaka ett steg och välj om ärenden ska stängas vid avslutat samtal och/eller ett missat samtal.

Radera

Delete

Bra att veta:

För att automatiskt lägga till ett ärende till ditt samtal måste du vara inloggad i den specifika kön där Tickets är aktiverat.

Klicka på flikarna nedan för att lära dig mer om hur du använder Tickets i skrivbordsappen.

Relaterade ärenden

1. Klicka på ett ärende i listan som är kopplad till kunden.
  2. Här kan du se chattmeddelanden med kunden.
  3. Under denna funktion kan du tilldela ett ärende till dig själv, stänga ärendet eller tilldela det till en kollega.
  4. Klicka här för att gå till det ursprungliga ärendet för att skapa interna anteckningar.

Delete

Skapa en kontakt från ett ärende

När du skapar en kontakt för ett ärende sparas kontakten automatiskt i din kontaktlista i skrivbordsappen under Externa kontakter.

Kontakten delas först bara med dig, så bara du kan se den. Men om du vill dela kontakten med dina kollegor, följ stegen nedan:

1. Gå till fliken Kontakter.
  2. Skrolla ner till Externa kontakter.
  3. Klicka på kontakten.
  4. Under Kontaktinformation kan du välja om kontakten ska delas med dina kollegor eller inte.

Om du har valt att dela din kontakt med dina kollegor kommer de att se kontaktens namn när kunden ringer in.

Delete

Tilldela ett ärende till en kollega som inte är medlem i samma kö

Du kan tilldela ett ärende till en medlem i samma kö, eller till en kollega som inte är medlem i samma kö under fliken “Tilldelad person".

För att kunna tilldela ett ärende till en kollega i en annan kö behöver den kollegan ha CC Pro aktiverat.

Följ stegen nedan för att tilldela ett ärende till en kollega som inte är med i samma kö:

1. Klicka på Medlemmar.
  2. Klicka på Lägg till medlem.
  3. Välj din kollega genom att klicka på plustecknet.
  4. Sist men inte minst, klicka på Lägg till.

Bra att veta:
Om du tilldelar ett ärende till en kollega som inte har CC Pro kommer ett fönster att informera dig om att kollegan du försökte tilldela ett ärende till behöver CC Pro.

Delete

Nämn en kollega i ett ärende

Om du vill dela information eller kontakta en kollega kan du göra detta genom att nämna kollegan i ärendet. Skriv bara “@" och välj din kollega i listan.

Kollegan får en notis och ett mejl om att han/hon har nämnts i ett ärende. Om kollegan missar aviseringen hittar han/hon ärendet i sin inkorg.