Nummerrapportering

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 17 augusti, 2022 av Linda Heiskanen

Ni kan själva rapportera era nummer till nummerupplysningssidor via adminportalen.

Detta görs under fliken Telefonnummer > Befintliga nummer > Välj en eller flera nummer > Konfigurera nummerrapportering.

Vid konfigurering av nummerrapportering så får ni olika alternativ:

Dölj namn
Det namn som döljs är namnet som är associerat med numret. Ert företagsnamn kommer alltså rapporteras oavsett om ni väljer alternativet dölj namn eller ej.

Dölj adress
Ifall ni rapporterar numret för en användare så kommer systemet prioritera rapporteringen av adressen som är inlagd i användarens egna kontaktuppgifter. Ifall det inte finns en adress där så rapporteras företagsadressen istället. Väljer ni alternativet dölj adress så kommer ingen adress att rapporteras.

Info

När era nummer rapporteras så kan det därefter ta olika lång tid för nummerupplysningstjänsterna att lägga ut informationen på sina sidor. Ifall de lägger upp någon information felaktigt så kan ni i dessa fall kontakta respektive sida direkt. De flesta sidorna har olika kontaktsätt eller formulär som ni kan använda för att justera information.

Nummerupplysningar i Telavoxappen är gjorda med information som är upplagt på Eniro.