Massredigera kontakter

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 15 mars, 2024 av Ellinor Niklasson

Du kan massredigera kontakter från adminportalen via Adressboken. Ladda upp en excel-fil i CSV- eller VCF-format och importera kontaktinformation. Du kan ladda ner en mall här. En CSV-fil som du vill ladda upp bör se ut ungefär så här:

Du kan lägga till olika kolumner efter eget tycke så att du får de kontaktuppgifter du behöver.

Delete

Notering:

Om du har ett numeriskt värde behöver du ställa in formatet oformaterad text (plain text) genom att markera celler med nummer. Välj sedan Choose Format > Number > Plain Text.

Nedan hittar du listan över det maximala antalet tecken för varje kolumn:

- First name: 60
- Last name: 60
- Phone number: 20
- Mobile number: 20
- E-mail: 255
- Description: 40
- Company name: 40
- Department: 100
- Street address: 50
- City: 20
- Postal code: 10
 - Country: 30

När du är klar behöver du exportera filen som en .CSV-fil (File > Download > Comma-separated values).

För att komma åt funktionen i adminportalen går du till Adressboken > Massredigera kontakter. Du kan se instruktioner i Se instruktioner för CSV-filer och Instruktion VCF-filer, men här har du instruktioner om hur du lägger till en CSV-fil i systemet.

1. Klicka på Välj fil och välj den CSV-fil du vill ladda upp kontaktinformationen från.
2. En ny vy öppnas där du väljer vilka detaljer som ska laddas upp.
3. Här måste du se till att du har gjort följande:

I. har valt alla kolumner du vill importera under Kolumner som ska importeras .
    II. ändrat rullgardinsmenyerna i kolumnerna för att matcha deras innehåll.
    III. valt om du vill att kontakterna ska vara personliga eller delade.

4. Klicka sedan på importera.
5. Nu är det klart! Du kommer se meddelandet Kontakt har laddats upp när filen har lästs och laddats upp till Telavox. Beroende på om du väljer att ladda upp dessa kontaktuppgifter för din personliga adressbok eller som delade kan du se dem i Administration > Adressboken > Delade kontakter eller Privata kontakter.