Chatt

Skapad av FAQ Team

Uppdaterad: 9 augusti, 2023 av Linda Heiskanen

Chattfunktionen når du genom att klicka på den andra ikonen från vänster, högst upp.

Det finns flera olika sätta att chatta på:

1. Chatta med en eller flera kollegor

Vill du chatta med en kollega gör du det genom att klicka på kollegan i mobilappen och välj “Skicka meddelande”. I Desktop dubbelklickar du på kollegan. Då kommer du direkt in i chattrutan. I webbappen klickar du på din kollega och därefter på pratbubblan till höger.

2. Skapa ett publikt rum

Publika rum är ämnesbaserade chattrum som alla på jobbet kan se och följa. Chattrummen är bra när du vill dela information som kan vara viktig eller intressant för dina kollegor. Meningen med öppna chattrum är att det blir lättare att rikta information till rätt person. Som användare väljer du själv vilka chattrum du vill vara med i.

Hur kan du använda chattrum?

Starta ett publikt rum där du och dina kollegor tipsar varandra eller ett rum där ni pratar lunchplaner. Internt på Telavox har vi exempelvis ett chattrum med ledningsinformation, ett för produktutveckling, ett för brädspel och ett för Hearthstone.

Så skapar du ett publikt chattrum

Från chatten, öppna extramenyn och välj Gå med i publikt rum. Välj sedan Skapa nytt publikt rum.

Posta, precis som på Facebook

Istället för att skriva ett chattmeddelande kan du posta ett inlägg, precis som på Facebook. Då blir dina kollegors gilla-markeringar och kommentarer knutna direkt till posten vilket undviker spam i chatten.