Spela in meddelande i växeln

Skapad av FAQ Team

Uppdaterad: 13 februari, 2024 av Ellinor Niklasson

Du kan spela in nya röstmeddelanden för din växel. Dessa meddelanden kan exempelvis vara välkomstmeddelanden eller återkommande meddelanden när den som ringer är i telefonkö.

Logga in i admin portalen och gå till Växeltjänster > Hantera ljud för att spela in ett nytt meddelande. När du klickat på Skapa ett nytt ljud i Hantera ljud ser du följande:

Här kan du namnge inspelningen. Du kan även lägga till en beskrivning, till exempel en transkribering. Därefter kan du välja hur du vill lägga till inspelningen:

1. Bli uppringd på din fasta telefon eller mobil för att höra instruktioner och sedan spela in meddelandet.
  2. Ladda upp en ljudfil. Vi stödjer de vanligaste ljudformaten så som MP3, WAV, WMA, RAW, etc.
  3. Du kan även välja alternativet Hoppa över detta steg tills vidare.

När inspelningen har valts visas den i listan Hantera ljud. Ljud som ni skapat kan sedan läggas till i växeln på olika ställen.

Exempel 1: Välkomstljud i en kö eller som ett schemalagt ljud i ett PBX-läge:

Exempel 2: Välkomstljud schemalagda i en IVR (om du väljer att lägga till ett välkomstljud här, är detta ljudet som kunden först hör när de ringer. I exemplet nedan kommer kunden att höra att de har tre olika val att göra):

Exempel 3: Välkomstljud innan samtalet kopplas vidare till en specifik kö i en IVR (om du väljer att lägga till ett ljud efter att kunden har kopplats vidare efter att ha gjort ett val, kommer kunden att höra ett välkomstljud innan de kopplas vidare till den specifika kön eller IVR):

Du har också möjligheten att köpa professionellt inspelade ljud från ett externt företag här.