Lägga till en ny användare

Hur lägger man till en ny användare i Telavox?

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 8 februari, 2024 av Linda Heiskanen

Hur lägger man till en ny användare i Telavox?

Administratörer kan göra det via adminportalen.

Följ dessa steg för att lägga till en ny användare:

1. Gå in på fliken Användare.

2. Tryck på Ny användare och sedan Skapa en användare.

3. Fyll i Namn och e-postadress.

OBS!

Efter att ni valt ett namn och mailadress till er nya användare kan ni välja land, språk och fakturaadress för användaren. Detta om er Telavoxmiljö har användare från mer än ett land.

E-postadress är frivilligt och kan läggas till senare vid behov via Konto och inloggning.

Med onboarding-mail får användaren välja ett eget lösenord.

4. Välj Användarlicens.

• Free = Användare som kan ta emot samtal från växeln på sitt privata mobilnummer. (behöver verifiera sitt mobilnummer via SMS)
  • Fixed = Användare som har ett eget fastnummer och kan göra utgående samtal (via softphone/mobilapp) samt välja vilket nummer som ska visas vid utgående samtal (privat mobilnummer kan också anslutas till användaren).
  • Mobile = Användare som har fastnummer och mobilnummer med SIM-kort från Telavox. Mobilanvändare kan nyttja mobilsurf samt tvillingkort som Tilläggstjänst‍.

5. Välj Telefonnummer

Köp ett nummer = Välj nytt nummer från vår nummerpool.

Använd ett befintligt nummer = Välj ett nummer som ni redan har reserverat på företaget eller använt tidigare.

6. Välj Tilläggstjänst‍.

7. Sedan är det bara att Granska och bekräfta beställningen!

När en mobilanvändare skapas så läggs det automatiskt en beställning på ett SIM-kort till er adress.

Har ni redan ett SIM-kort som inte används?

Du kan då aktivera SIM-kortet genom att ta dig in på SIM-kort och hårdvaraNär ni manuellt aktiverar ett SIM-kort på en ny användare så stoppas det automatiska utskicket.

Tänk på att användaren istället kan aktivera eSIM ifall mobilen stödjer det! Detta gör användaren själv via sitt egna inlogg i Telavoxappen. Se vår artikel om hur man beställer eSIM‍.