Grålistade destinationer

Uppdaterad: 17 januari, 2024 av Linda Heiskanen

Vi använder oss av något som vi kallar för Grålistade destinationer för att begränsa utgående samtal till vissa specifika landsnummer och detta finns som ett skyddsnät för våra kunder mot eventuella bedrägeriförsök. Grålistade destinationer är automatiskt påslaget på användare men det går att lägga till undantag för länder eller plocka bort funktionen helt och hållet om man så önskar.

Som administratör kan du göra ändringar via Adminportalen genom att gå till Användare  Samtalsdirigeringar. Efter att du har valt vilken användare du vill göra ändringarna på så kan du klicka på pennan bredvid Grålistade destinationer för att göra ändringar på befintliga inställningar och lägga till undantag för länder eller nummer som användaren ska kunna ringa till. Detta kan göras antingen i form av ett fullständigt telefonnummer, eller endast en landskod om användaren ska kunna ringa till samtliga telefonnummer i ett land (t.ex. +47 för Norge):

Om du istället vill ta bort Grålistade destinationer helt och hållet så klickar du bara på papperskorgen bredvid:

I vissa fall så kan dessa blockeringarna även finnas i Telavox bakomliggande system så om era ändringar inte skulle fungera trots att ni har följt guiden ovan så rekommenderar vi att ni hör av er till Telavox Support för vägledning.