Medlyssning

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 29 juni, 2023 av Roland David

Medlyssning kan nyttjas av användare som har tilläggstjänsten CC Pro‍. Både personen som lyssnar och den som blir lyssnad på behöver ha CC Pro

Funktionen används för att lyssna av kollegors samtal i realtid, vilket är en väldigt efterfrågad funktion i utbildningssyfte. Nu kan ni göra det utan att vara bredvid varandra, direkt via Telavox!

För att börja använda medlyssningsfunktionen så behöver ni göra följande:

• CC Pro
    Lägg till CC Pro genom att navigera till Användare > Tilläggstjänster i adminportalen. ‍ Lägg till det på alla användare som ska nyttja funktionen. Tänk på att CC Pro‍ ger er tillgång till mer än bara Medlyssning, så läs mer om tilläggstjänsten och se till att ni använder alla funktioner som medför!

• Rättighet för Medlyssning
    Lägg till rättigheten‍ Medlyssning genom att navigera till Användare > Rättigheter‍. Användare som ska kunna lyssna på samtal behöver denna rättighet. (bara administratörer över hela företaget kan justera rättigheter. Sub-admins kan alltså inte göra detta)‍
  • Tillåt medlyssning
    Användare som ska bli avlyssnade behöver ha medlyssning tillåtet per profil. Detta görs alltså genom att navigera till Användare >‍ Profiler

När detta är fixat på samtliga användare som ska nyttja funktionen så är ni redo att börja medlyssna!

När kollegan som har tillåtit medlyssning är i ett samtal, så kan en person som har rättighet för Medlyssning börja lyssna på samtalet genom att trycka på telefonluren bredvid kollegan. Då får man upp ett par alternativ varav det sista är Medlyssna

Kollegan som blir lyssnad på kommer tydligt kunna se vem som medlyssnar på samtalet, samtidigt som ett litet ljud spelas upp som indikerar att någon börjat medlyssna.Det är även möjligt för flera personer att medlyssna samtidigt!

Om ni vill medlyssna på någon från en mobiltelefon ringer ni till *28*[FASTNUMMER]

Notera att det ej går att medlyssna via mobilappen, man behöver alltså en Mobile-licens (simkort från Telavox) för att detta ska fungera.

[FASTNUMMER] är alltså fastnumret för personen som man ska lyssna på(även om denna person är i samtal via mobilen). Samtalet måste göras från en anknytning på samma företag och de instruktioner ovan gällande CC Pro samt rättighet att medlyssna och bli avlyssnad måste fortfarande stämma för att detta medlyssning ska vara möjligt.