Administrering av datapaket

Uppdaterad: 22 juli, 2022 av Linda Heiskanen

För att kunna administrera datapaketen på ditt företag så får du börja med att logga in i Telavox adminportal. Väl inloggad så går du till Användare > Tilläggstjänster. Nu kommer du se vad alla på ditt företag har för mängd på sitt datapaket. Om du markerar en användare kan du ändra paketet uppe till höger.

Gällande uppgradering och nedgradering så finns det en liten skillnad. Om du ökar ditt datapaket i miten av månaden så aktiveras det nya datapaketet på en gång och det blir som om du har haft det datapaketet sedan början av månaden. Så om du till exempel ökar från 5GB till 10GB så betalar du enbart för 10GB den månaden, och om du redan har använt 5GB så har du alltså 5GB kvar att använda med det nya 10GB datapaketet du har nu.

Nedgraderingen görs vid månadsskiftet.

Om du kollar lite längre ner i menyn till vänster så kommer du att se en annan kategori som heter Mobildata. Här kan du se hur många "påfyllningar" (en så kallad top-up) den markerade användaren kan köpa i månaden. Du kan även höja eller sänka mängden de kan köpa till per månad. Användaren kommer sedan att kunna lägga till detta via sin app eller softphone. En påfyllning är 1GB.

Skrollar du sedan ner lite så kommer du även att se hur mycket data som användaren gjort av med under pågående månad. Du kan även se hur mycket de gjort av med under det senaste året. På detta sätt kan du se om de har ett datapaket som passar deras användning.