Contact Lookup - Integraties

Auteur Shawn Ketabchi

Laatst bijgewerkt: 17 januari, 2024 door Linda Heiskanen

Telavox Contact Lookup - integraties worden gebruikt om klantinformatie in de Telavox-app te verfraaien door zoekopdrachten uit te voeren naar verschillende CRM-systemen.

Opzoekingen van contactpersonen worden weergegeven in de oproepgeschiedenis en lopende oproepen. Bij zoekopdrachten in de oproepgeschiedenis wordt duidelijk weergegeven vanuit welk CRM-systeem de zoekopdracht is uitgevoerd, zoals te zien is aan de linkerkant van de GIF hierboven. Aan de rechterkant ziet u een inkomende oproep die een zoekopdracht weergeeft. Onder de naam en het nummer van de contactpersoon ziet u een oproepwidget die wordt gebruikt om aanvullende informatie over de contactpersoon weer te geven, evenals een link naar het CRM-systeem voor gemakkelijke navigatie naar het externe systeem. Opzoek- en oproepwidgets werken zowel op de Telavox-desktop als op de mobiele app.

Installatie

Contact Lookup-integraties zijn te vinden in de App Directory, die zich in ons beheerportaal bevindt. In de App Directory kun je over elke integratie lezen en deze zelf installeren. De installatie is verschillend, afhankelijk van welke integratie u kiest om toe te voegen, sommige vereisen aanmelding bij het systeem en andere vereisen wat aanvullende informatie, zoals een API-sleutel of een systeemdomein.

Om Contact Lookups van deze integraties te kunnen zien, moet elke gebruiker de extra service ‍ Contact Lookup hebben.

Bel widgets

Zodra u een Contact Lookup-integratie hebt geïnstalleerd, is het supereenvoudig om oproepwidgets toe te voegen aan uw gebruikers door te navigeren naar Gebruikers > Oproepwidgets in de beheerportal. Kies een of meerdere gebruikers en druk vervolgens op Een nieuwe oproepwidget maken.

Functies

Zodra een integratie voor het opzoeken van contacten is geïnstalleerd, worden alle oproepen opgezocht door het geïntegreerde systeem. Succesvolle contactzoekopdrachten geven de naam van het contact weer, evenals een pictogram dat aangeeft waar de zoekactie vandaan komt. Zoals je in het onderstaande voorbeeld kunt zien, is "John Doe" een zoekopdracht van Teamleader aangezien de naam het Teamleader-icoontje ernaast heeft.

Als je een oproepwidget hebt toegevoegd, heb je ook toegang tot de oproepwidget in je oproepgeschiedenis, evenals een actieve oproep. Met de belwidget navigeer je eenvoudig naar de contactpersoon in het externe systeem.

Probleemoplossen

Als u integratie voor het opzoeken van contactpersonen hebt geïnstalleerd en u geen zoekopdrachten ziet, moet u rekening houden met het volgende:

• Geef het een paar minuten .
    Afhankelijk van welke integratie je hebt geïnstalleerd en hoeveel contacten je hebt in het externe systeem, kan het even duren voordat de integratie volledig werkt zoals verwacht.
  • Controleer het nummerformaat in het externe systeem
    Om ervoor te zorgen dat het opzoeken van contacten werkt zoals bedoeld, moet u ervoor zorgen dat alle telefoonnummervelden zijn opgeslagen in E.164-indeling. Nummers die op deze manier zijn opgemaakt, beginnen met "+" gevolgd door een landcode. Getallen mogen geen speciale tekens bevatten, zoals spaties, haakjes of streepjes. Hier is een voorbeeld van een geldig nummer; +32706017010
  • Controleer of de gebruiker de aanvullende service Contact opzoeken heeft
    Gebruikers die Contact Lookups zouden moeten kunnen zien, hebben de aanvullende service Contact Lookup ‍ nodig. Als een gebruiker dit niet heeft, ziet die gebruiker geen functies van deze integraties.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact met ons opnemen‍ en uw probleem omschrijven. Voeg specifieke voorbeelden toe zodat we uw probleem zo gedetailleerd mogelijk kunnen bekijken en uitleggen.