Telavox Power BI-integratie

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Linda Heiskanen

Wat is Power BI?

Power BI is een tool voor gegevensanalyse, gemaakt door Microsoft. Het wordt vaak gebruikt om bedrijfsgegevens te visualiseren in rapporten en dashboards. Het kan naadloos worden geïntegreerd met veel populaire services en databases en u kunt zelfs uw eigen gegevens naar Power BI pushen om een krachtige verzameling van al uw bedrijfsgegevens te creëren.

Overzicht van de integratie

Voordat je Power BI kunt gaan gebruiken, heb je twee dingen nodig. De eerste is toegang tot onze statistieken die deel uitmaken van CC Pro. De tweede is toegang tot de gratis of pro-versie van Power BI die u kunt krijgen op https://powerbi.microsoft.com. Mogelijk moet uw IT-beheerder Power BI voor uw Microsoft-account activeren.

Met onze integratie kunt u de oproepstatistieken van uw bedrijf visualiseren in aangepaste grafieken, grafieken, lijsten, enzovoort. De integratie bevat een verscheidenheid aan verschillende gegevens, waar we later in deze documentatie dieper op in zullen gaan.

Momenteel stuurt de PBX elke 30 minuten nieuwe gegevens naar Power BI. Dit kan veranderen.

Voor wie is het?

Power BI is voor de gevorderde gebruiker, die veel controle wil over hoe en welke gegevens worden weergegeven. Het vereist dat de eindgebruiker zijn eigen rapporten en dashboards configureert, uw provider kan alleen begeleiding bieden bij het opzetten van de integratie.

De integratie kan ook worden gebruikt voor mensen die regelmatig een overzicht van hun gegevens nodig hebben, aangezien onze integratie elke 30 minuten gegevens naar Power BI stuurt, dus na de eerste installatie is het zeer onderhoudsarm.

We raden aan om onze statistieken in de webapp, de adminportal en uitgebreide Excel met grafieken te bekijken, voordat je de keuze maakt om voor Power BI te gaan.

Versies van Power BI

Er zijn enkele historische versies van onze Power BI-integratie. De nieuwste X.0-versie van de integratie wordt altijd geactiveerd op een nieuwe licentie. Versie X.1 met de directe oproepen of upgrade van eerdere versies moet door uw provider op het account worden geactiveerd. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Versie Datum bevat
4.0

2019-11-11

Wachtrij-oproepen en de nieuwste waarden.

4.1

2019-11-11

Wachtrijoproepen, Directe oproepen en de laatste waarden.

De gegevensstroom instellen voor versie 4.0/4.1 in Power BI

Als u Power BI nog niet eerder hebt gebruikt, ziet u bij uw eerste aanmelding een pagina waar u enkele opties krijgt voor het verzamelen van uw gegevens. In de linkerhoek ziet u een menuknop, klik op dat menu en selecteer vervolgens Mijn werkruimte . U ziet dan een bijna identieke pagina, maar rechtsonder bij de 4 suggesties voor het importeren van gegevens staat een knop voor overslaan.

Als je al eerder gebruik hebt gemaakt van Power BI kun je eenvoudig naar Mijn werkruimte navigeren.

In de rechterbovenhoek is er een menu genaamd + Create , klik op dat menu, NIET op het menu genaamd datasets, en selecteer in de vervolgkeuzelijst streaming dataset. In het nieuwe venster dat verschijnt, krijgt u enkele opties met betrekking tot waar u uw dataset vandaan wilt halen. Selecteer degene met de naam API en klik op de knop  Volgende .

U begint nu met het configureren van uw gegevensstroom, begin met het een naam te geven door een naam in te voeren in het vak met de naam Gegevenssetnaam . Schakel vervolgens de optie met de naam Historische gegevensanalyse in . Nu moet u de onderstaande waarden invoeren zodat u de gegevens van uw PBX kunt ontvangen, ze hoeven niet in de onderstaande volgorde te staan, maar alle waarden moeten worden ingevoerd.

Nadat je alle onderstaande velden hebt ingevuld, moet je op de knop Maken drukken, waarna de streaming-dataset wordt toegevoegd in Power BI. U ontvangt een Push URL van Power BI en deze wordt later gebruikt in de beheerdersportal.

Naam van waarde

Type Uitleg
enter_datetime  DateTime

De datum en tijd waarop de oproep is verbonden.

enter_hour Number

Het uur van de dag waarop de oproep werd verbonden in 24-uurs formaat, bijv. “16” of “08”.

enter_year Number

Het jaar waarin de oproep is verbonden.

enter_month Number

De maand waarin de oproep is verbonden en het jaar, bijv. “201903” voor maart 2019.

time_in_queue_seconds Number

Aantal seconden dat de beller in de wachtrij heeft gewacht voordat hij werd opgenomen, opgehangen of werd doorverwezen.

processing_time_seconds

Number

Aantal seconden dat de agent met de beller heeft gesproken.

less_than_30s_waittime Number

Als de oproep binnen 30 seconden wordt beantwoord, wordt deze waarde op '1' gezet. Als de oproep na meer dan 30 seconden wordt beantwoord of afgebroken, wordt deze op '0' gezet. Als de oproep binnen 30 seconden wordt afgebroken, wordt de waarde ingesteld op [blanco]. Het gemiddelde van deze waarde geeft het "30 seconden serviceniveau" als een percentage.

less_than_60s_waittime
Number

Als de oproep binnen 60 seconden wordt beantwoord, wordt deze waarde op '1' gezet. Als de oproep na meer dan 60 seconden wordt beantwoord of afgebroken, wordt deze op '0' gezet. Als de oproep binnen 60 seconden wordt afgebroken, wordt de waarde ingesteld op [blanco]. Het gemiddelde van deze waarde geeft het "60 seconden serviceniveau" als een percentage.

less_than_120s_waittime
Number

Als de oproep binnen 120 seconden wordt beantwoord, wordt deze waarde op '1' gezet. Als de oproep na meer dan 120 seconden wordt beantwoord of afgebroken, wordt deze op '0' gezet. Als de oproep binnen 120 seconden wordt afgebroken, wordt de waarde ingesteld op [blanco]. Het gemiddelde van deze waarde geeft het "120 seconden serviceniveau" als een percentage.

call_id Text

Een unieke tekenreeks die deze specifieke aanroep identificeert.

queue_name
Text

De naam van de wachtrij waarmee het gesprek het eerst is verbonden.

enter_date Text
De datum waarop het gesprek is verbonden met de wachtrij.

enter_time

Text

Het tijdstip waarop het gesprek is verbonden met de wachtrij.

enter_weekday Text

De weekdag waarop het gesprek is verbonden met de wachtrij, maar met een voorloopcijfer, zodat Power BI grafieken chronologisch en niet alfabetisch kan sorteren. Maandag is "1 maandag" enzovoort.

calling_number
Text

Het nummer (callerid) van de beller.

call_forward Text

Als het gesprek wordt doorverbonden door de agent. Dit wordt ingesteld op het nummer waarnaar de oproep wordt doorgeschakeld.

agent
Text

De naam van de agent die de oproep beantwoordt. Als het gesprek wordt afgebroken voordat het is beantwoord of doorverbonden, wordt dit ingesteld op [leeg].

status
Text

De belangrijkste eindstatus van het gesprek. Kan 'Voltooid', 'Verlaten', 'Omgeleid' of 'Directe oproep' zijn.

status_detail Text
De gedetailleerde eindstatus van het gesprek. Kan zijn 'Voltooid door antwoorden', 'Voltooid door afhaling, 'Voltooid door overboeking, 'Verlaten' of 'Omgeleid door time-out'.
calling_name Text

De naam van de persoon of het bedrijf dat belt, als we het kunnen vinden met behulp van onze cataloguspartners. [leeg] als we dat niet kunnen .

enter_week Text

Het weeknummer dat de oproep is verbonden met de wachtrij met jaartal, bijv. “201952”.

internal_call Text

Een directe oproep met Ja/Nee-waarde was Intern.

agent_id Text

Een unieke tekenreeks die de specifieke agent identificeert.

agent_number Text

Het vaste nummer van de agenten.

parent_call_id
Number
Huidige versie die u gebruikt

Hoe de Power BI-integratie in de beheerportal in te stellen

Nadat de installatie in Power BI is uitgevoerd, moet de push-URL worden toegevoegd in de beheerportal. Neem contact op met uw provider om toegang te krijgen tot de Power BI-integratiepagina in uw account.

Log in op het beheerdersportaal en beweeg uw muiscursor naar het menu Beheer en selecteer vervolgens Statistieken . Klik vervolgens op de Power BI-link in het menu aan de linkerkant, en je ziet een pagina, waar je de stream-URL kunt toevoegen die je zojuist in Power BI hebt gemaakt en klik op de knop gemarkeerd met opslaan.

Hierna begint de PBX met het verzenden van gegevens naar uw Power BI-account. Het begint met gegevens van de eerste dag van de vorige maand en werkt zich op tot nu toe. Het kan wel 24 uur duren voordat het is ingehaald. Er worden geen oudere gegevens verzonden dan de huidige maand + 1 maand.

Verklaring van status en statusdetail

De waarden status en status_detail geven u informatie over de oproepen. Hier is een korte samenvatting van alle waarden en het wordt gevolgd door een korte uitleg bij elk van hen.

Toestand Statusdetail Uitleg
Abandoned
Verlaten

De beller hangt op voordat de oproep wordt beantwoord door een agent in de wachtrij.

Completed

Ingevuld door antwoord

Een wachtrij-oproep beantwoord door een agent.

Completed

Voltooid door afhalen

Een wachtrij-oproep beantwoord door een agent met de functie "oproep uit wachtrij".

Completed

Voltooid door toetsaanslag

Een wachtrij-oproep waarbij de beller de wachtrij heeft verlaten met behulp van een knopselectie. De optie knopselectie moet in de wachtrij zijn geactiveerd en geconfigureerd om deze in de wachtrijgegevens te kunnen presenteren.

Redirected

Voltooid door time-out

Een wachtrij-oproep die volgt op de omleiding van de maximale wachttijd die is ingesteld in de wachtrij-instellingen.

Redirected

Voltooid door overschrijving

Een beantwoord wachtrijgesprek wordt doorgeschakeld van de agent naar een andere agent of een wachtrij. Dit resulteert in een nieuwe wachtrij-oproep of een directe oproep naar de ontvanger. Deze status wordt ook ingesteld als er een omleiding is vanwege openingstijden in een wachtrij.

Redirected

Overgedragen na afhaling

Een gekozen wachtrij-oproep wordt doorverbonden van de ene agent naar een andere agent of wachtrij. Dit resulteert in een nieuwe wachtrij-oproep of een directe oproep naar de ontvanger.

Direct call

inkomend Inkomende directe oproep.

Direct call

Gemist - Bezet

De beller was bezig met een ander gesprek.

Direct call

Gemist - Afgewezen

De beller heeft de oproep geweigerd door op te hangen terwijl deze overging.

Direct call

Gemist - Onmiddellijke omleiding

De oproep werd onmiddellijk doorgeschakeld, hoogstwaarschijnlijk vanwege een actief profiel. De bestemming kan van alles zijn, van een voicemail tot een extern nummer.

Direct call

Gemist - Geen antwoord

De beller beantwoordde de oproep niet binnen een redelijke termijn.

Direct call

Gemist - Niet bereikbaar

De beller was niet bereikbaar. Kan gebeuren met een slechte mobiele telefoondekking of een niet-aangesloten telefoon.

Direct call

Gemist - Snel ophangen van beller

De beller hing op voordat de beller een redelijke kans kreeg om te antwoorden.

Direct call

gemist

Als geen van bovenstaande van toepassing is.

Direct call

uitgaand

Uitgaande directe oproep.