Advanced Nodes

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 26 februari, 2024 av Linda Heiskanen

Advanced Nodes är byggstenar i Telavox växelbyggare som används för att aktivera avancerade arbetsflöden i din IVR (knappval). Det finns flera olika Advanced Nodes som kan användas i kombination med varandra. Nedan ser du fyra Advanced Nodes, förklaringar av vad de gör och hur de används. I slutet av artikeln finner du några exempel på hur dessa Advanced Nodes kan användas med varandra.

För mer information, klicka här för att komma åt vårt produktblad för Advanced Nodes!

För att aktivera Advanced Nodes måste du navigera till App Directory i Telavox administratörsportal, välja Alla appar och sedan hitta appen Advanced Nodes . När du har lagt till appen hittar du Advanced Nodes genom att navigera till Växeltjänster > Välj ett knappval > Välj en nod i knappvalet > Avancerat i menyn till höger.

HTTP-förfrågan

HTTP Request används för att göra förfrågningar till externa webbtjänster och sedan lagra det returnerade resultatet i en variabel. Denna variabel kan sedan användas i samtalswidgets ‍eller i kombination med andra Advanced Nodes. Nedan kan du se de konfigurerbara inställningarna för HTTP Request-noden.

URL: Detta fält används för att ange vilken webbadress HTTP-förfrågan ska skickas till. I den här webbadressen kan du använda en variabel genom att omge den inom klammerparenteser { }. Det finns till exempel en standardvariabel som är {system.caller} och denna variabel kommer att fyllas i med numret på den som ringer i E.164-format. (t.ex. +46706170786).

Systemet som begäran skickas till kan vara ditt eget eller API:et för en leverantör som du använder. Tänk på att förfrågan skickas från Telavox nätverk vilket innebär att systemet måste tillåta förfrågningar från nätverket 80.83.208.0/20.

Variabelnamn: Namnge variabeln som kommer att fyllas i med svaret på HTTP-förfrågan. Det här namnet kan du återanvända senare i andra Advanced Nodes eller i samtalswidgets.

Respons Content-type: För det här fältet har du två alternativ, text/plain och application/json . Om du väljer text/plain kommer hela texten för HTTP-begäran att lagras i variabeln du angav i fältet 'Variabelnamn'.

Om du väljer application/json kommer du att presenteras med en ny inställning med titeln JSON-Path som du kan se ovan. Du bör välja det här alternativet om svaret på HTTP-förfrågan kommer att formateras i JSON. JSON-Path-inställningen används för att specificera vilken del av JSON-svaret som ska lagras i din variabel eftersom denna nod bara lagrar en variabel.

Om vi tar exemplet i bilden ovan för JSON-Path som är user.contact.lastName skulle denna sökväg kunna användas om JSON-svaret formaterades enligt nedan. I det här fallet skulle vi lagra värdet "Doe" i vår variabel eftersom efternamn har det värdet i det här JSON-svaret.

Om API:et du skickar din begäran till är konfigurerat att svara med en array är det fortfarande möjligt att ange sökvägen. Till exempel, om API:et skulle svara med ett JSON-svar som liknar det som visas i bilden nedan:

Om vi sedan skulle vilja ställa in vår variabel till telefonnumret i den första arrayen kan vi ange JSON-sökvägen som contact[0].phone_number (om du vill ange den 2:a eller 3:e arrayen kan du bara byta ut 0:an mot 1 eller 2)

HTTP-metod: För detta fält kan du välja antingen GET eller POST.

HTTP Headers: Här får du möjlighet att mata in rubriker i begäran om de behövs. Du får ange både namn och värde för rubrikerna. Detta kan till exempel vara för autentiseringsändamål.

Samtalsvariabel

Call Variable används för att ringa ett samtal till ett nummer som är lagrat i en variabel. Om du till exempel använder HTTP-förfrågan-noden för att hämta ett telefonnummer kan du omdirigera samtalet till det numret med hjälp av Call Variable-noden (det finns specifika exempel längst ner i den här artikeln).

Ange variabelnamnet som innehåller numret så är du klar! Samtal som går till denna nod kommer att omdirigeras till numret som finns i variabeln. Om variabeln inte innehåller ett giltigt nummer kommer anropet att omdirigeras till f -noden under anropsvariabelnoden. Som framgår nedan:

Spara knappsatsinmatning

Save Keypad Input används för att lagra data från den som ringer (knapptryckningar) i en variabel. Denna nod används till exempel tillsammans med vår BankID-integration.

Villkor

Condition används för att göra dirigeringar baserat på värdet på en variabel. I denna nod anger du först variabelnamnet som den ska titta på, sedan får du ange vilka villkor den ska jämföras/utvärderas med. Du kan trycka på "Läs mer" för att få mer information om de olika villkoren som finns.

Villkoren körs i ordning uppifrån och ner. Så snart ett kriterium är uppfyllt kommer samtalet att dirigeras till det valda alternativet. Nedan finns ett exempel på hur villkor kan ställas in.

Så om variabeln membership_status är EqualTo GULD, SILVER eller BRONZE kommer samtalet att dirigeras till antingen 0 (GULD), 1 (SILVER) eller 2 (BRONS). Om det inte är lika med något av dessa villkor kommer samtalet att hamna på f -noden, som i detta fall ställts in med "Support"-kön.

Exempel

Nedan finns några specifika exempel på hur Advanced Nodes kan användas tillsammans med varandra.

TESTING TESTING

Använder: HTTP Request + Call Variable

Kort beskrivning: Använd HTTP Request- noden, skicka uppringarens nummer till ett externt system och returnera telefonnumret som uppringaren ska omdirigeras till. Omdirigera sedan uppringaren till det numret automatiskt med hjälp av Call Variable- noden.

Växelvy:

Delete

Medlemsprioritet

Använder: HTTP-förfrågan + villkor

Kort beskrivning: Skicka uppringarens nummer till ett externt system och returnera deras medlemsstatus/prioritet med hjälp av noden HTTP Request. Omdirigera sedan uppringaren till lämplig kö med hjälp av villkorsnoden.

Växelvy:

Delete

PIN-kodvalidering

Använder: Spara knappsatsinmatning + villkor.

Kort beskrivning: Låt den som ringer ange en PIN-kod i Save Keypad Input och validera sedan PIN-koden med hjälp av villkorsnoden.

Växelvy:

Delete

CustomerID routing

Använder: Spara knappsatsinmatning + HTTP-begäran + anropsvariabel.

Kort beskrivning: Låt den som ringer ange sitt kund-ID i Save Keypad Input. Skicka kund-ID i en HTTP-förfrågan till ett externt system som returnerar telefonnumret som den som ringer ska omdirigeras. Omdirigera sedan uppringaren till det numret automatiskt med hjälp av Call Variable- noden.

Växelvy: