Advanced Nodes -toiminnot

Päivitetty: 29.01.2024, Linda Heiskanen

Advanced Nodes ovat Telavox PBX-builderin rakennuspalikoita, joita käytetään mahdollistamaan edistyneempiä reitityksiä ja puhelukulkuja IVR-vaihdepalveluusi (näppäinvalinta). On olemassa useita erilaisia advanced nodes -toimintoja, joita voidaan käyttää yhdessä toistensa kanssa. Alla näet neljä näistä neljä, sekä kuvaukset niiden toiminnasta ja käytöstä. Tämän ohjeen lopussa näet esimerkkejä siitä, kuinka näitä advanced nodes -toimintoja voidaan käyttää yhdessä.

Jos haluat ottaa advanced nodes -toiminnot käyttöön, sinun on siirryttävä Telavoxin hallintaportaalin sovellushakemistoon, valittava Kaikki sovellukset ja etsittävä sitten Advanced Nodes -sovellus. Kun olet lisännyt sovelluksen, löydät advanced nodes -toiminnot siirtymällä kohtaan PBX-palvelut > valitse sitten haluamasi IVR-vaihdepalvelu > napsauta yhtä painikevaihtoehdoista > Valitse Edistynyt oikeanpuoleisessa valikossa.

HTTP-pyyntö

Tätä toimintoa käytetään pyyntöjen lähettämiseen ulkoisiin verkkopalveluihin ja sitten sieltä saadun tuloksen palauttamiseen ja tallentamiseen kyseiseen toimintoon. Tätä tulosta, tai muuttujaa, voidaan sitten käyttää puheluwidgeteissä tai yhdessä advanced nodes -toimintojen kanssa. Alla näet HTTP-pyynnön määritettävät asetukset.

URL: Tätä kenttää käytetään määrittämään, mihin URL-osoitteeseen HTTP-pyyntö lähetetään. Tässä URL-osoitteessa voit käyttää muuttujaa sulkemalla sen hakasulkeisiin {}. On esimerkiksi oletusmuuttuja, joka on {system.caller}. Tämä muuttuja täytetään soittajan numerolla E.164-muodossa. (esim. +46706170786).

Järjestelmä, johon pyyntö lähetetään, voi olla omasi tai käyttämäsi toimittajan API-järjestelmä. Muista, että pyyntö lähetetään Telavox-verkosta, mikä tarkoittaa, että järjestelmän on sallittava verkosta 80.83.208.0/20 tehdyt pyynnöt.

Muuttujan nimi: Nimeä muuttuja, joka täytetään HTTP-pyynnön vastauksella. Voit käyttää tätä nimeä myöhemmin uudelleen muissa advanced nodes -toiminnoissa tai puheluwidgeteissä.

Vastauksen sisältötyyppi: Tässä kentässä on kaksi vaihtoehtoa text/plain ja application/json. Jos valitset text/plain, HTTP-pyynnön koko tekstin vastaus tallennetaan muuttujaan, jonka syötit Muuttujan nimi -kenttään.

Jos valitset application/jsonin, sinulle esitetään uusi asetus nimeltä JSON-polku, kuten näet yllä. Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat muotoilla HTTP-pyynnön JSON-muodossa. JSON-polku -asetusta käytetään määrittämään, mikä osa JSON-vastauksesta tulee tallentaa muuttujaasi, koska tämä toiminto tallentaa vain yhden muuttujan.

Jos otamme yllä olevan kuvan esimerkin JSON-polulle, joka on user.contact.lastName, tätä polkua voidaan käyttää, jos JSON-vastaus on muotoiltu kuten näet allaolevassa kuvassa. Tässä tapauksessa tallentaisimme arvon Doe muuttujaamme, koska sukunimellä on tämä arvo tässä JSON-vastauksessa.

Jos API, jolle lähetät pyyntösi, on määritetty vastaamaan taulukolla, polun määrittäminen on silti mahdollista. Jos API esimerkiksi vastaisi JSON-vastauksella, joka on samanlainen kuin alla olevassa kuvassa:

Sitten, jos haluamme asettaa muuttujamme puhelinnumeroon joka on ensimmäisessä taulukossa, määritämme JSON-polun nimellä contact[0].phone_number (jos haluat määrittää 2. tai 3. taulukon, voit vaihtaa 0, 1 tai 2)

HTTP-metodi: Tässä kentässä voit valita joko GET tai POST.

HTTP-otsikot: Täällä voit syöttää pyyntöön otsikoita, jos niitä tarvitaan. Sinun tulee syöttää otsikoille sekä nimi että arvo. Tämä voi liittyä esimerkiksi todentamiseen liittyviin toimintoihin.

Puhelumuuttuja

Tätä käytetään puhelun lähettämiseen muuttujaan tallennettuun numeroon. Jos esimerkiksi käytät HTTP-pyyntöä puhelinnumeron hakemiseen, voit sitten ohjata puhelun kyseiseen numeroon puhelumuuttuja-toiminnon avulla.

Syötä muuttujan nimi, joka sisältää haluamasi numeron ja se on siinä! Tähän toimintoon menevät puhelut ohjataan muuttujan sisältämään numeroon. Jos muuttuja ei sisällä validia numeroa, puhelu ohjataan f- toimintoon puhelumuuttujan solmun alapuolella, kuten näet alla:

Tallenna näppäimistösyöte

Tallenna näppäimistösyöte -toimintoa käytetään tallentamaan soittajan syöte (näppäinpainallukset) muuttujaan. Tätä toimintoa käytetään esimerkiksi yhdessä BankID-integraatiomme ‍kanssa.

Ehto

Ehto-toimintoa käytetään muuttujan arvon perusteella tehtyjen reititysten tekemiseen. Tässä toiminnossa annat ensin muuttujalle nimen, jota sen pitäisi tarkastella, ja sitten pääset syöttämään ehdot, joiden kanssa sitä pitäisi verrata/arvioida. Voit napsauttaa Lue lisää saadaksesi lisätietoja erilaisista saatavilla olevista ehdoista.

Ehdot ajetaan järjestyksessä ylhäältä alas. Heti kun kriteerit täyttyvät, puhelu reititetään kyseiselle vaihtoehdolle. Alla on esimerkki siitä, kuinka ehto voidaan määrittää.

Joten jos muuttuja Member_status on EqualTo GOLD, SILVER tai BRONZE, puhelu reititetään joko arvoon 0 (GOLD), 1 (SILVER) tai 2 (BRONZE). Jos se ei ole yhtä suuri kuin mikään näistä ehdoista, puhelu päätyy f -toimintoon, joka tässä tapauksessa on asetettu Support-jonoon.

Esimerkkejä

Alla on joitakin esimerkkejä siitä, kuinka advanced nodes -toimintoja voidaan käyttää yhdessä.

Henkilökohtainen puhelureititys

Toiminnot: HTTP-pyyntö + puhelumuuttuja

Kuvaus: Käyttäen HTTP-pyyntöä, lähetä soittajan numero ulkoiseen järjestelmään ja palauta puhelinnumero, johon soittaja tulisi uudelleenohjata. Ohjaa sitten soittaja automaattisesti kyseiseen numeroon puhelumuuttuja-solmun avulla.

Kuva vaihteesta:

Poistaa

Jäsenyyden priorisointi

Toiminnot: HTTP Request + ehto

Kuvaus: Lähetä soittajan numero ulkoiseen järjestelmään ja palauta tieto hänen jäsenyytensä tilasta/prioriteetista HTTP Request -toiminnon avulla. Ohjaa sitten soittaja sopivaan jonoon käyttämällä ehto -toimintoa.

Kuva vaihteesta:

Poistaa

PIN-koodin vahvistus

Toiminnot: Tallenna näppäimistösyöte + ehto

Kuvaus: Anna soittajan syöttää PIN-koodi Tallenna näppäimistösyöte -toiminnon avulla ja vahvista sitten PIN-koodi ehto -toiminnon kautta.

Kuva vaihteesta:

Poistaa

Asiakastunnuksen reititys

Toiminnot: Tallenna näppäimistösyöte + HTTP-pyyntö + puhelumuuttuja

Kuvaus: Anna soittajan syöttää asiakastunnuksensa Tallenna näppäimistösyöttö -kohtaan. Lähetä asiakastunnus HTTP-pyynnössä ulkoiseen järjestelmään, joka palauttaa puhelinnumeron, johon soittaja tulee ohjata. Ohjaa sitten soittaja automaattisesti kyseiseen numeroon Call Variable -solmun avulla.

Kuva vaihteesta: