Checklista för simkortsbyte

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 17 oktober, 2024 av Ellinor Niklasson

För dig med plastsim

1. Telavox skickar ett sms till dig, via detta väljer du själv datum för bytet. Läs mer här!
    1. Du väljer datumet själv, dina kollegor behöver inte välja samma datum.
    2. Telavox skickar ett SIMkort till dig via brev.
  2. Installera iOS 18 på din iPhone om du inte redan har gjort det. Läs mer här!
  3. Du får påminnelse-SMS två dagar innan bytet, samt kvällen innan.
  4. Bytet sker alltid på natten.
  5. På morgonen sätter du i ditt nya SIM-kort och startar om din mobil.
    1. Din nya PIN-kod står på SIM-kortet.
    2. Så här byter du SIM-kort

Klar!

För dig med eSIM

1. Telavox skickar ett sms till dig, via detta väljer du själv datum för bytet. Läs mer här!
  2. Du väljer datumet själv, dina kollegor behöver inte välja samma datum.
  3. Telavox skickar ett eSIM till dig via SMS.
  4. Installera iOS 18 på din iPhone om du inte redan har gjort det. Läs mer här!
  5. Du får påminnelse-SMS två dagar innan bytet, samt kvällen innan.
  6. Bytet sker alltid på natten.
  7. På morgonen klickar du på smset du fått med ditt nya eSIM och aktiverar ditt nya sim, sedan startar du om din mobil.
    1. Tänk på att du måste ha WiFi för att kunna aktivera ditt nya eSIM. Ditt nuvarande simkort kommer inte fungera på morgonen så du kommer inte ha internet via mobildata tills du aktiverat ditt nya eSIM.
    2. Du behöver inte ange någon PINkod när du använder eSIM. Vill du ha PINkod kan du aktivera detta direkt i telefonen.
Delete

Jag har redan ett aktivt eSIM

Om du redan använder eSIM men behöver byta enhet eller aktivera ett nytt eSIM behöver du ta bort ditt aktiva eSIM på telefonen (via telefoninställningarna).

När du har tagit bort ditt eSIM och önskar aktivera det nya, klicka på aktiveringslänken i det SMS du fått av oss och följ instruktionerna.

Klar!