Hur går det till att byta till mitt nya simkort?

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 8 oktober, 2024 av Linda Heiskanen

Byte av simkort – eSIM eller fysiskt SIM-kort?

När det är dags för ditt simkortsbyte får du ett SMS där du kan välja mellan att använda eSIM eller ett fysiskt SIM-kort. Om du väljer ett fysiskt SIM-kort behöver du ange leveransadressen. Tänk på att leveransen av SIM-kortet kan ta lite tid och därmed förlänga tiden tills du får 5G. Därför rekommenderar vi att du väljer eSIM om din telefon stödjer det, eftersom det är en snabbare och smidigare process.

Du kommer även att få välja datum för aktivering, vilket är dagen då du byter SIM-kort. Efter bytet rekommenderar vi att du startar om din telefon och anger din nya PIN-kod (den står på ditt SIM-kort). Du kommer att få påminnelser via SMS två dagar före migreringen samt kvällen innan.

Om ditt fysiska SIM-kort inte har kommit fram i tid, beställ ett nytt via detta formulär.