Var hittar jag min PIN- och PUK-kod?

Uppdaterad: 6 februari, 2024 av Oscar Hjelmstedt

Om du har angett fel PIN-kod tre gånger måste du använda din PUK-kod för att aktivera ditt SIM-kort. Du hittar dina PIN- och PUK-koder på plastramen som SIM-kortet kom in.

Obs! Om du har ändrat din PIN-kod kommer din nya PIN inte att visas i Telavox desktop app eller på webappen. Istället visas den ursprungliga PIN-koden.

Hitta PIN- och PUK-koder för administratörer

Om du är administratör kan du hitta alla ursprungliga PIN-koder för användare på administratörssidan.

Du kan hitta den ursprungliga PIN-koden på adminportalen:

Börja med att logga in på Adminportalen

1. Klicka på Användare
  2. Klicka på Simkort och hårdvara
  3. Markera en användare
  4. I den högra menyn som dyker upp klickar du på kugghjulet bredvid SIM-kortsnumret

Du kommer därefter att kunna se PIN och PUK-koderna för det valda kortet i rutan som dyker upp

Hitta PIN- och PUK-koder för vanliga användare

Om du inte är administratör kan du hitta din ursprungliga PIN-kod i Telavox softphone (desktop app) eller webappen.

För att hitta den ursprungliga PIN-koden i softphone eller webappen:

1. Gå till Inställningar
2. Gå till Mobil
3. Välj Huvudkort om du behöver PIN och PUK-koderna för ditt huvudkort
4. Välj Tvillingkort om du behöver PIN och PUK-koderna för ditt tvillingkort (om du har tilläggstjänsten för detta)

5. Klicka på SIM-kortsdetaljer

6. Här finner du PIN och PUK-koden för det valda kortet