eSIM – generell information

Uppdaterad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad 18 augusti, 2021

Varför eSIM?

Enkel och snabb installation

Inbyggt i telefonen kan eSIM tillhandahållas direkt och utan externa faktorer.

Mindre administration

Med eSIM-tekniken spenderar du mindre tid på administratörsuppgifter som att packa SIM-korten och skicka dem till rätt användare.

Dual SIM

Att ha ett eSIM och ett fysiskt SIM-kort i samma telefon gör det möjligt att ha två SIM-kort, till exempel ett för ett privat nummer och ett för arbete.

Miljövänligt

eSIM kräver ingen tillverkning eller transport – bra för användarna och bra för planeten.

I vilka länder kan jag få eSIM från Telavox?

Just nu (slutet av 2020) stöder Telavox eSIM för mobilanvändare i Finland och Sverige. Vi undersöker lösningar för andra länder.

Vilka enheter stöder Telavox eSIM?

Telavox eSIM stöds av den senaste generationen smartphones. Kontakta telefontillverkaren för mer information om eSIM-support.

Telavox eSIM stöder för närvarande inte smartklockor.

Vilka smartphones stöder eSIM?

eSIM-stöd blir vanligt i de nyare generationerna av smartphones. Här är några exempel på smartphones som stöder eSIM: Samsung Galaxy Fold, Galaxy Flip, alla S20-modeller(förutom FE) och iPhone XR, XS, XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 och iPhone SE(gen2).

Kontrollera med telefontillverkaren om eSIM-stöd ingår i den specifika modell som du är intresserad av.

Kan jag använda två eSIM-kort i samma telefon?

De flesta smartphonemodeller stöder bara ett aktivt eSIM. Det betyder att om du redan har ett aktivt eSIM från en annan operatör kan du inte samtidigt använda ett Telavox eSIM också. Om du aktivt vill använda två SIM-kort kan bara ett av dem vara ett eSIM.

Kontakta telefontillverkaren för exakta detaljer om eSIM-support.

Varför stöder inte Telavox eSIM för Apple Watch?

För att kunna tillhandahålla eSIM till Apple Watch måste vi få tillgång till den tekniska dokumentationen från Apple som möjliggör kommunikation med smartklockan. Apple kräver att alla eSIM-leverantörer är certifierade Apple-partner och för tillfället accepterar Apple inte några nya medlemmar i sitt partner-program.

Vi bevakar situationen och är angelägna om att ge eSIM-stöd för Apples smartklockor så snart som möjligt.

Hur kan jag beställa eSIM?

Du hittar instruktioner för att beställa ditt Telavox eSIM här‍