APN innstillinger Norge

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 20 januari, 2023 av Shawn Ketabchi

Sjekk at mobildata er aktivert og om du befinner deg utenfor Norge, eller EU/EØS sjekk at dataroaming er aktivert. Følg steg nedenfor for å få mobildata og MMS til å fungere.

APN

iPhone

Hvordan aktivere mobildata:

1. Gå til innstillinger
  2. Velg mobilnett
  3. Aktiver mobildata

Under mobildatavalg kan roaming aktiveres.

Hvordan sette manuelle APN innstillinger:

1. Gå til innstillinger
  2. Velg mobilnett
  3. Velg mobildatanettverk

Sett følgende innstillinger:

MMS
APN: mms
MMSC: http://mms.media

Mobildata
APN: internet

Delt internett
APN: internet

Delete

Når du er ferdig, start telefonen på nytt. Sørg så for at MMS meldinger er aktivert under innstillinger - meldinger.

Delete

Android

Hvordan aktivere mobildata:

1. Gå til Innstillinger
  2. Velg Tilkoblinger
  3. Velg Databruk
  4. Aktiver Mobildata ved hjelp av bryteren på siden.
  5. Dataroaming aktiveres under Mobilnett etter Tilkoblinger.

Hvordan sette manuelle APN innstillinger:
(merk at dette kan variere litt fra telefon til telefon)

1. Innstillinger
  2. tilkoblinger
  3. Mobile nettverk
  4. Tilgangspunktnavn

Sett følgende innstillinger:
MMS
APN: mms
MMSC: http://mms.media
APN-typ: mms

Mobildata
Navn: (Valgfritt) Telavox Internet
APN: Internet
Godkjenningstype: PAP
APN-type: Default
APN-Protokoll: IPv4
APN:-Roaming protokoll: IPv4

Delete

Når du er ferdig, start telefonen på nytt.

Delete

Bank ID

Bruker du BankID på mobil?

Denne tjenesten fases gradvis ut, og i stedet satser BankID på BankID-appen som er en mye enklere, raskere og tryggere løsning. Derfor velger vi kun å tilby BankID-appen på ditt nye sim-kort. Last ned appen i App store eller Google Play.

Bank-ID appen fungerer som en digital kodebrikke, og erstatter den fysiske kodebrikken. For mer info trykk her

Slik bruker du appen:

1. Velg BankID, ikke BankID på mobil
  2. Velg Bank-ID app som metode
  3. Godkjenn varsel på mobilen (husk å aktivere varsler når du installerer appen)
  4. Skriv ditt personlige Bank-ID passord

Aktiver BankID-appen

Følg stegene under for å komme i gang med BankID-appen:

1. Last ned BankID-app
Aller først må du laste ned appen. Den kan lastes ned både for iOS og Android, men sørg for at du har iOS 11/ Android 6 eller nyere.

2. Aktiver appen med BankID
Fyll inn ditt fødselsnummer og logg inn med BankID. Til dette kan du benytte både BankID på mobil og kodebrikke, eventuelt få tilsendt en engangskode.

3. Koble sammen app og BankID
Vent mens appen kobles sammen med din BankID.

4. Tillat varslinger
Ved å tillate varslinger legger du til rette for rask identifisering og signering hver gang du skal godkjenne en forespørsel.

5. Aktivering fullført
Nå er aktiveringen fullført, og du kan bruke BankID uten kodebrikke. Du må gjerne teste appen etter den er aktivert for å sikre at den fungerer som den skal.