Integrerade tjänster

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 22 januari, 2024 av Linda Heiskanen

I Telavox-appen kan du integrera med din Google- eller Microsoft-kalender. Det betyder att du kan synkronisera din kalender och kontakter från ditt konto med Telavox.

Du skapar integrationen genom att gå till Inställningar > Integrerade tjänster och klicka sedan på antingen Google eller Microsoft, beroende på vilket konto du vill ansluta till Telavox.

När du har valt ett av alternativen visas det ett fönster som guidar dig genom installationen. Här måste du logga in med ditt Google- eller Microsoft-konto. När du har loggat in informerar sidan dig om den lyckade inloggningen och ber dig sedan attåtervända till Telavox-appen.

Sedan kan du välja vad du vill synkronisera med Telavox: dina kontakter, kalender eller Google Drive – varför inte alla!

Kalenderintegration

När du väl har valt din kalender som ska synkroniseras med Telavox kan du välja att automatiskt aktivera möten när du har en kalenderhändelse med mer än en person. Då ställs din profil automatiskt in på Möte.

Om du vill ha specifika profiler aktiverade under vissa kalenderhändelser behöver du göra följande:

1. Gå till profilnumret för den profil du vill aktivera i Inställningar > Profiler > Visa profilnummer.
2. Välj det nummer som visas före den profil du vill använda
3. Gå till din Google- eller Microsoft-kalenderhändelse som du vill använda profilen till.
4. Skriv status: [profilnummer] till anteckningarna i kalenderhändelsen, t.ex. "status: 1" för lunch, "status: 2" för möten.
5. Spara, och du är redo!

Observera att du kan skriva statustexten före eller efter anteckningarna i kalenderbeskrivningen, så länge statustexten har en rad tom före och efter.

Kontakter

Om du väljer att synkronisera dina kontakter från ditt Google eller Microsoft-konto visas de i din kontaktlista under Externa kontakter.

Mer information finns här för Google-konton.

Mer information om Microsoft-konton finns här.