Meridix – Användare

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 10 augusti, 2022 av Linda Heiskanen

I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till och tar bort användare i Meridix. En användare är en person som har tillgång och kan skapa och schemalägga rapporter.

Lägga till en ny användare

För att lägga till en ny användare i Meridix går du till Administration > Users > Add new user. Där fyller du i information om den nya användaren, så som namn och mejladress.

Genom att lämna fältet för lösenord tomt kommer användaren uppmanas att skapa ett. Vi föreslår att du skickar användaren ett mejl med en länk och instruktioner om hur de gör för att återställa ett lösenord. Det görs genom att klicka i rutan Send initialisation request.

Andra viktiga inställningar för att skapa en ny användare:

1. Välj om användaren ska ha administratörsrättigheter eller ej.
  2. Klicka i rutan View all enabled, annars kommer användaren inte kunna skapa rapporter.
  3. Välj språk.
  4. Välj tidszon.

Radera en användare

För att ta bort en användare går du till Administration > Users och väljer den som du vill radera. Sedan går du till fliken Delete user och klickar på knappen Delete user.