Meridix – Rapporter

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 10 augusti, 2022 av Linda Heiskanen

Meridix skapar automatiskt förslag på rapporter som du kan ha nytta av utefter kö, användar-ID eller IVR (knappval), som kan nås direkt från förstasidan, i Basic reports.

• Queues: Inkommande – Besvarade Obesvarade Omdirigerade (genomsnittlig) kö.
  • User ID - presence: Inkommande Besvarat Obesvarat (Gen.) Samtalslängd.
  • IVR: Hanterade samtal.

Genom att antingen klicka på kategorin eller typen av rapport kan du hantera varje rapport.

När du skapar en rapport är det viktigt att komma ihåg att ställa in tidsintervallet för rapporten, samt vilka köer eller användare du vill ha med i rapporten. Välj tidsintervall från Period genom att lägga till start- och slutdatum och tid.

Om du bara vill ha med vissa veckodagar i din rapport kan du ändra detta under Inställningar. Under Telavox > Queues har du fortfarande möjlighet att ändra rapporttyp. I Report targets väljer du användarna eller köerna för rapporten. När du har valt en eller flera parametrar kommer knappen Execute report att dyka upp och genom att klicka på den skapar du rapporten.

Den färdiga rapporten öppnas på sidan där du skapade den, på fliken Result. Här kan du se detaljerad statistik om rapporten. Det är också möjligt att ändra parametrarna för rapporten, och få rapporten att uppdateras i realtid – detta görs genom att markera rutan Auto update till vänster på sidan. Annars gäller ändringarna endast om du klickar på knappen Execute report.

Om du vill exportera rapporten går du till fliken Export och väljer hur du vill ta emot den – antingen genom en direkt nedladdning eller genom ett mail till din valda mailadress.

Om du vill komma åt dina sparade rapporter kan du göra det genom att klicka på Sparade rapporter på förstasidan.

Avancerad statistik

Om du går till Avancerad statistik på Meridix landningssida får du ställa in mer detaljerade parametrar för tillgänglig statistik.

• From-To handlar om att ställa in datumintervallet för din rapport.
  • Interval handlar om att ställa in tidsintervallet för din rapport.
  • Report är till för att välja om du vill visa användare eller PBX i din rapport.
    • Här kan du även använda parametrar under Report specific, där du kan välja svarstid eller om du vill ha med luren på väntan eller inte.
  • Report targets handlar om att välja de exakta användarna eller växeln för din rapport.

När du har valt all nödvändig information som rapporten behöver, kommer knappen Execute report att dyka upp. Genom att klicka på den skapas rapporten.