Contact Lookup-integrationer

Uppdaterad: 17 januari, 2024 av Linda Heiskanen

Telavox Contact Lookup-integrationer används för att visa kundinformation i Telavox-appen genom att söka i olika CRM-system.

Kontaktsökningar(lookups) visas i samtalshistoriken såväl som på pågående samtal. Uppslagningar i samtalshistoriken kommer tydligt att visa vilket CRM-system uppslagningen gjordes från som ses på vänster sida av GIF:en ovan. På höger sida ser du ett inkommande samtal som visar en uppslagning och under kontaktens namn och nummer ser du en samtalswidget som används för att visa ytterligare information om kontakten samt länka till CRM-systemet för enkel navigering till externt system. Uppslagnings- och samtalswidgets fungerar på både Telavox-dator och mobilappen.

Installation

Contact Lookup-integrationer finns i vår App Directory som finns i vår adminportal. I App Directory kan du läsa om varje integration och installera dem själv. Installationen är olika beroende på vilken integration du väljer att lägga till, vissa kräver bara inloggning i systemet och andra kräver lite ytterligare information som en API-nyckel eller en systemdomän.

För att kunna se lookups från Contact Lookup-integrationer så behöver användare har tilläggstjänstenContact Lookup

Call widget

När du har installerat en Contact Lookup integration är det superenkelt att lägga till samtalswidgetar till dina användare genom att navigera till Användare > Samtalswidgetar i adminportalen. Välj en eller flera användare och tryck sedan på Skapa en ny samtalswidget.

Funktioner

När en contact lookup-integration är installerad kommer alla samtal att slås upp av det integrerade systemet. Lyckade kontaktuppslagningar visar namnet på kontakten samt en ikon som informerar om varifrån uppslagningen kommer. Som du kan se i exemplet nedan är “John Doe” en sökning från Teamleader eftersom namnet har Teamleader-ikonen bredvid sig.

Om du har lagt till en samtalswidget kommer du också att kunna komma åt samtalswidgeten i din samtalshistorik, såväl som ett aktivt samtal. Du kan använda samtalswidgeten för att enkelt navigera till kontakten i det externa systemet.

Felsökning

Om du har installerat en Contact Lookup integration och du inte ser några uppslagningar, här är några saker att tänka på:

• Ge det ett par minuter
    Beroende på vilken integration du har installerat samt hur många kontakter du har i det externa systemet kan det ta lite tid innan integrationen är helt igång som förväntat.
  • Kontrollera nummerformatet i det externa systemet
    För att kontaktsökningen ska fungera som avsett, se till att eventuella telefonnummerfält är lagrade i E.164-format. Siffror som formateras på detta sätt börjar med "+" följt av en landskod. Siffror får inte innehålla några specialtecken som mellanslag, parenteser eller bindestreck. Här är ett exempel på ett giltigt nummer; +46706017010
  • Dubbelkolla om användaren har Contact Lookup tilläggstjänsten
    Användare som ska kunna se lookups från dessa integrationer behöver tilläggstänsten Contact Lookup, har användaren inte denna tilläggstjänst‍ så medför denna integration inga funktioner för användaren.

Om du fortfarande har problem kan du kontakta oss‍ och beskriva ditt problem. Inkludera specifika exempel så att vi kan titta på och förklara ditt problem så detaljerat som möjligt.