Eigen hardware

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Linda Heiskanen

Als u uw eigen hardware heeft die u niet bij Telavox heeft gekocht, dient u deze zelf te configureren zodat deze met uw telefonieoplossing kan werken. Telavox kan niet staan voor het oplossen van problemen, noch garanderen dat uw telefonie werkt met uw hardware.

Hardware die rechtstreeks bij Telavox wordt gekocht, wordt automatisch voor u geprovisioneerd, wat betekent dat er geen handmatige configuratie hoeft te worden uitgevoerd. Deze hardware moet gewoon op een stroom en netwerk worden aangesloten om de deze te laten werken (als de hardware is gekoppeld aan een Gebruiker/Gedeelde extensie).

Dit artikel is geen complete gids, maar geeft een overzicht van wat er moet gebeuren om externe hardware te configureren.

SIP-referenties

Telavox levert de SIP-referentie waarmee de hardware moet worden geconfigureerd. Elke gedeelde extensie/gebruiker heeft zijn eigen SIP-inloggegevens, neem contact met ons op om deze te ontvangen. Houd er rekening mee dat de persoon naar wie we SIP-inloggegevens verzenden, een beheerder moet zijn, aangezien de inloggegevens gevoelige informatie zijn.

SIP-referenties bestaan uit:

• gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Server/domein: sip.telavox.se

De configuratie van SIP-inloggegevens verschilt per toestel, dus raadpleeg de gebruikershandleiding van uw hardware.

Gigaset

De onderstaande afbeelding laat zien hoe een Gigaset C530 die niet bij Telavox is gekocht geconfigureerd wordt. SIP-referenties worden handmatig in de webinterface van het basisstation ingevuld. SIP-referenties zijn in dit geval Verificatienaam , Verificatiewachtwoord en Domein (sip.telavox.se) .

U kunt met een Gigaset C530 toegang krijgen tot de webinterface via een computer die is aangesloten op hetzelfde netwerk als het basisstation van de telefoon, zodat u het IP-adres van het basisstation verbindt via de browser van de computer.

Om het IP-adres te krijgen, drukt u op de knop in het midden van de voorkant van het basisstation - de handset toestellen die bij het basisstation zijn geregistreerd, zullen beginnen te rinkelen en het IP-adres zal op hun schermen worden weergegeven.

Schrijf het IP-adres in het zoekveld in de browser van uw computer om toegang te krijgen tot de webinterface. De standaard pincode zal 0000 zijn.