TAPI connector

Auteur Jarne De Koster

Laatst bijgewerkt: 24 april, 2023 door Linda Heiskanen

TAPI-software connector

SIPTAPI is een TAPI Service Provider (TSP) voor MS Windows. De voorgestelde versie is de commerciële versie.

• Uitgaande gesprekken: SIPTAPI maakt het mogelijk om telefoongesprekken te starten vanuit TAPI-compatibele applicaties (bijv. Efficy)
  • Inkomende oproepen: SIPTAPI geeft de beller-ID door aan uw TAPI-compatibele applicatie voor verdere verwerking (bijv. openen van het record van de beller in een CRM)

De SIPTAPI-software is geen volledige TAPI-toepassing - SIPTAPI is slechts een "TAPI-provider". Om de Windows-telefoniefuncties te gebruiken, hebt u ook een "TAPI-toepassing" nodig (zoals Efficy ...) die de TAPI-providers gebruikt om oproepen te starten of om een gebeurtenis te genereren bij een inkomende oproep. De meest eenvoudige en universeel beschikbare TAPI-toepassing is "Phone Dialer" (dialer.exe) die bij Windows wordt geleverd. (Een andere vermeldenswaardige TAPI-toepassing is de freeware " Phoner ". Phoner is vooral handig voor diepgaande testdoeleinden).

1. SIPTAPI-installatie

Op 32-bits Windows

Kopieer siptapi_0.3.tsp van de 32bit-map (Release SingleLine) naar uw Windows system32-directory (meestal C:\Windows\System32)

I nstalleer en configureer SIPTAPI met behulp van de telefonieopties van het bedieningspaneel.

Op 64-bits Windows

Kopieer siptapi_0.3.tsp van de 64bit-map (Release SingleLine) naar uw Windows system32-directory (meestal C:\Windows\System32). Dit geeft je volledige TAPI-ondersteuning met 64- en 32-bits TAPI-applicaties.

1. Ga naar instellingen en zoek naar Telefoon en modem
  2. Open de geavanceerde instellingen en klik op Toevoegen

3. "SIPTAPI-serviceprovider 0.3.xx" toevoegen

4. Klik op Toevoegen. U wordt doorgestuurd naar het volgende configuratievenster:
  • SIP-domein: sip.telavox.se
  • SIP-gebruiker: Telavox sip-gebruikersnaam
  • Wachtwoord: Telavox sip-wachtwoord
  • Telefoongebruiker (optioneel): Telavox direct nummer

Activeren:
Aanmelden:
Stuur 180 beltoon:

Klik op OK, u krijgt een bevestiging dat de SIPTAPI correct is geïnstalleerd.

Om te testen, ga naar zoeken en zoek naar 'dialer.exe'.

U kunt nu uitgaande gesprekken voeren via de SIP TAPI.