TAPI connector

Skapad av Jarne De Koster

Uppdaterad: 21 december, 2022 av Linda Heiskanen

TAPI Software Connector

SIPTAPI är en TAPI Service Provider (TSP) för Microsoft Windows.

• Utgående samtal: SIPTAPI kan initiera telefonsamtal från TAPI-kompatibla appar (t.ex. Efficy).
  • Inkommande samtal: SIPTAPI skickar nummerpresentatören till din TAPI-kompatibla applikation för vidarebehandling (t.ex. öppna uppringarens register i ett CRM).

Observera att SIPTAPI-mjukvaran inte är en komplett TAPI-applikation – SIPTAPI är bara en "TAPI-leverantör".

För att använda Windows-telefonifunktionerna behöver du också en "TAPI-applikation" (som Efficy) som använder TAPI-leverantörerna för att initiera samtal eller starta en händelse vid ett inkommande samtal.

Den enklaste och mest universella tillgängliga TAPI-applikationen är "Phone Dialer" (dialer.exe) som kommer med Windows. (Det är även värt att nämna gratisprogrammet "Phoner", vilket är särskilt användbart för djupgående testsyften).

1. SIPTAPI-installation

På 32-bitars Windows

Kopiera siptapi_0.3.tsp från 32bit-mappen (Release SingleLine) till din Windows system32-katalog (vanligtvis C:\Windows\System32).

Installera och konfigurera SIPTAPI med hjälp av telefonialternativen från kontrollpanelen.

På 64-bitars Windows

Kopiera siptapi_0.3.tsp från 64bit-mappen (Release SingleLine) till din Windows system32-katalog (vanligtvis C:\Windows\System32). Detta ger dig fullt TAPI-stöd med 64- och 32-bitars TAPI-applikationer.

1. Gå till inställningar och sök efter Telefon och modem.
  2. Öppna de avancerade inställningarna och klicka på Lägg till.

3. Lägg till "SIPTAPI Service Provider 0.3.xx".

4. Klicka på Lägg till. Du kommer att omdirigeras till följande konfigurationsfönster:
  • SIP Domän: sip.telavox.se.
  • SIP-användare: Telavox sip-användarnamn.
  • Lösenord: Telavox sip-lösenord.
  • Telefonanvändare (valfritt): Telavox direktnummer.

Aktivera:
Registrera dig:
Skicka 180 ringningar:

Klicka på OK och du får en bekräftelse på att SIPTAPI har installerats korrekt.

För att testa, gå till sök och sök efter 'dialer.exe'.

Du kan nu ringa utgående samtal via SIP TAPI.