Kom igång med vår mobilapp

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 7 december, 2023 av Oscar Hjelmstedt

Att ha Telavox-appen i din telefon är viktigt för att hålla kontakten och göra ändringar när du är på språng. Här har du en video som hjälper dig att komma igång med mobilappen!

Appen kan laddas ner via:
App Store (iPhone)
Google Play (Android)

Logga in med Single Sign-On (SSO)

Förutom att logga in med dina Telavox-uppgifter, kan du även logga in via Google eller Microsoft med ett klick via SSO. Om du är en ny användare är det viktigt att du verifierat din mejladress. Kolla din inkorg efter ett verfieringsmejl från Telavox.

Att ringa

Både fasta och mobila användare kan ringa utgående samtal via Telavox mobilapp, men kom ihåg att inkommande samtal inte besvaras via eller med appen. Inkommande samtal skickas till din telefon som ett vanligt samtal.

Om du har en mobillicens (Mobile licens) kommer samtalet till ditt Telavox SIM-kort. Om du har en fast licens (Fixed licens) kommer mobilsamtal att skickas till mobilnumret som är kopplat till ditt konto.

Ringmetoder

Uppringningsmetoder är främst användbara för fasta användare (Fixed) eftersom de inte kan använda ett Telavox SIM-kort i sin mobiltelefon. Ringmetoderna gör det möjligt för dessa användare att ringa utgående samtal via Telavox-appen och välja nummerpresentation utan att ha ett Telavox SIM-kort i sin telefon.

Mobilanvändare (Mobile) kan välja sin nummerpresentation när de ringer direkt från sin mobiltelefon på grund av deras Telavox SIM-kort.

De olika ringmetoderna är:

Ring direkt

Gör ett utgående samtal direkt från mobiltelefonen, genom att använda SIM-kortet i själva telefonen. För en fast användare (Fixed) så betyder detta att samtalet görs från det privata mobilnumret och SIM-kortet.

Ring mig

Appen anropar växelsystemet som ringer till din mobil. När detta samtal besvarats ringer växeln upp valt nummer. För en fast användare (Fixed) betyder detta att du kan ringa utgående samtal med en telefon som inte använder ett Telavox SIM-kort, samtidigt som du fortfarande kan visa företagsnummer när du gör samtalet.

Ring via växeln

Mobilen ringer upp växelsystemet som i sin tur ringer upp valt nummer. (OBS! Den här metoden genererar samtalskostnader eftersom växeln inte har ett schablonbelopp för utgående samtal.)

VoIP

Samtalet sker över internet. Alternativet kräver en relativt god internetuppkoppling. Ifall man befinner sig utomlands och är uppkopplad mot WiFi är detta ett väldigt billigt alternativ då samtalstaxan blir densamma som om man befann sig inom Sveriges gränser.

För att ställa in en ringmetod som standard, navigera till Inställningar > Allmänt > Uppringningsmetod och välj önskad metod.

De rekommenderade uppringningsmetoderna för en fast användare (Fixed) är Ring mig och VoIP.

Tänk på att både Fixed och Mobile licenser har 3 000 externa samtalsminuter.