Användning av mobildata

Skapad av FAQ Team

Uppdaterad: 30 augusti, 2022 av Oscar Hjelmstedt

Under Inställningar > Mobil hittar du ditt datapaket och kan se över din nuvarande och tidigare dataanvändning. Du kan se hur mycket data du använt för den aktuella månaden, inklusive roaming-användning under det senaste året. Detta visas i en graf.

Under SIM-kort finner du din PIN- och PUK-kod. Där kan du även blockera ditt SIM-kort vid behov. (OBS: Om du har ändrat din PIN-kod visas den inte i appen.)

OBS: Denna funktionen är inte tillgänglig i mobil-appen.

Vad händer när du når din datagräns?

Om din administratör har gett dig behörighet kan du köpa 1 GB extra surf år gången. Det gör du enkelt genom att gå till  Inställningar > Mobildata och sedan välja Köp extra data. Om du kan välja det alternativet behöver du kontakta din administratör, som kan köpa data åt dig och lägga till alternativet ovan.

Du får ett SMS från Telavox när dit konto når 80% dataförbrukning. När 100% förbrukning nås begränsas hastigheten. Om dataförbrukningen överskrids kraftigt kommer dataanvändningen att blockeras och du blir meddelad via SMS.

Kontakta din administratör på företaget om du vill uppgradera ditt surfpaket.