Felsökning av Telavox CTI

Felsökning av Telavox CTI integrationer

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 26 juli, 2022 av Linda Heiskanen

Telavox CTI (Computer Telephony Integration) är en version av vår webbapp som kan användas inom olika system, till exempel Freshdesk, Zendesk, Dynamics, Salesforce och Hubspot. Den har alla de vanliga funktionerna i vår webbapp men även ytterligare integrationsspecifika funktioner för varje system, till exempel kontakt lookup, skapande av tickets/ärenden, automatisk samtalsloggning och mer!

Om ni har problem med dessa funktioner kan den här artikeln hjälpa er med felsökning. Läs mer om alla våra integrationer på vår hemsida här.

CRM Integration

För att kunna använda de integrationsspecifika funktionerna måste varje användare som använder Telavox CTI ha CRM Integration tilläggstjänsten‍på sin Telavox-användare. Detta kan läggas till i adminportalen av en administratör.

Hard refresh

Om ni har problem med vår CTI rekommenderar vi att göra en hard refresh (hård inläsning) i din webbläsare och rensa dina cookies/cache. Detta kan lösa flera problem som kan uppstå. Den primärt rekommenderade webbläsaren för vår app är Google Chrome (eller andra chromium-baserade webbläsare).

För att göra en hard refresh i Chrome för Windows är det CTRL + F5. För MacOS är det CMD + Shift + R. Att manuellt rensa cache och cookies i webbläsarens inställningar kan också ibland påverka, även om ni redan har gjort en hard refresh.

Freshdesk

Installation

När ni installerar vår app i Freshdesk måste ni tillhandahålla en Freshdesk API-nyckel som finns under Profilinställningar i Freshdesk.

Se till att Freshdesk API-nyckeln ni använder är för en administratör i Freshdesk så att vår app inte har några problem med att använda den för vissa anrop.

För många anrop

Er Freshdesk-plan har en viss gräns av API-anrop som kan göras per minut. Om denna gräns nås kommer användare att få ett felmeddelande som informerar om att man bör kontakta sin administratör om det är ett återkommande problem.

Läs mer gällande hur många API-androp ni kan göra med er Freshdesk-plan: https://developers.freshdesk.com/api/#ratelimit

Freshdesk-inställningar

Det finns några integrationsspecifika inställningar som hittas under Inställningar (kugghjulet) > Freshdesk-inställningar i vår app.

Titta igenom dessa inställningar för att se till att integrationen är konfigurerad som ni förväntar er.

Obligatoriska fält

När ni skapar en ticket med vår app kan en användare få ett felmeddelande som säger: "Det gick inte att skapa ticket. Fält som inte stöds är inställda som obligatoriska."

Om ni stöter på detta så har era tickets ett eller flera obligatoriska fält som vår app inte automatiskt fyller i när ni skapar en ticket. Titta på era Freshdesk-inställningar eller installerade appar för att justera vilka fält som är obligatoriska.

Fälten som vår app fyller i automatiskt är contact, subject, description, source, status, priority and agent