Hur byter jag SIM-kort om jag valt plast-SIM?

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 10 oktober, 2024 av Shawn Ketabchi

För iPhone-användare

Byta till ett fysiskt SIM-kort:

• Steg 1: Lokalisera SIM-kortfacket på din iPhone.
  • Steg 2: Använd det lilla verktyget för att öppna SIM-kortfacket som medföljer din iPhone, eller använd ett gem, eller en nål om verktyget saknas.
  • Steg 3: Ta ut det gamla SIM-kortet och placera det nya SIM-kortet i facket. Se till att det är riktigt orienterat (guldkontakterna nedåt och hörnet avklippt i rätt hörn).
  • Steg 4: Skjut tillbaka facket i telefonen och tryck tills det klickar på plats.
  • Steg 5: Starta om din telefon.
  • Steg 6: Knappa in den nya PINkoden, du kan enkelt byta PINkod (eller stänga av det) när du aktiverat din telefon.

Klicka här för att se hur man gör!

För Android-användare

Byta till ett fysiskt SIM-kort:

• Steg 1: Lokalisera SIM-kortfacket, som ofta finns på sidan av enheten eller bakom batteriet om enheten har ett avtagbart bakstycke.
  • Steg 2: Öppna simkortsluckan genom att använda ett gem, eller en nål om du inte har något verktyg för det.
  • Steg 3: Ta ut det gamla SIM-kortet och sätt i det nya, med rätt orientering.
  • Steg 4: Skjut tillbaka SIM-kortfacket och starta om enheten.
  • Steg 5: Starta om din telefon.
  • Steg 6: Knappa in den nya PINkoden, du kan enkelt byta PINkod (eller stänga av det) när du aktiverat din telefon.