Roaming

Skrevet av FAQ Team

Sist oppdatert: May 7th, 2024 by Linda Heiskanen

Hvis mobilabonnementet ditt er fra Sverige, Danmark, Norge eller Finland og du reiser til utlandet innenfor EU, vil du kunne bruke mobildatapakken din uten ekstra kostnad, akkurat som du ville gjort hjemme. Hvis du vil reise og bruke mobildataene dine utenfor EU, vil du bli fakturert for hver MB du bruker.
Fortsett å lese for mer detaljert informasjon om roaming.

Innenfor EU

Når du forlater Sverige, Danmark, Norge eller Finland og reiser innenfor EU, har du samme priser og datapakker som når du er i hjemlandet. Har du en 5GB datapakke hjemme, vil du f.eks ha den i Spania også. I tillegg genererer ikke anropene du foretar til hjemlandet ditt eller innenfor EU noen ekstra kostnader, da disse anropene teller mot de 3000 minuttene i måneden som er inkludert i våre faste- og mobillisenser.

Hvis du foretar en vanlig samtale via mobilnettet når du er i utlandet, vil det ikke tas hensyn til anrops-ID-innstillingene du har satt på kontoen din, og du vil alltid vise ditt faktiske mobilnummer du ringer fra, og samtaleopptak fungerer heller ikke i disse tilfellene heller.

Noen av fordelene med VoIP (samtaler via datamaskin eller mobilapp) er at begge disse funksjonene fungerer selv om du er i utlandet.

Skulle du ha problemer med dataroaming i utlandet, anbefaler vi at du sjekker artikkelen vår Feilsøking av mobildataroaming.

Utenfor EU

Hvis du bruker mobildata og ringer når du er utenfor EU, vil du bli fakturert for hver MB du bruker og for hvert minutt du snakker.
Dette gjelder også hvis du svarer på innkommende anrop eller sender SMS når du er utenfor EU.

Ønsker du en billigst mulig løsning når det gjelder utgående samtaler utenfor EU, er det best å ringe via VoIP- samtalemetoden som fungerer både via vår mobilapp og datamaskinen (Softphone).
For å velge dette som standard ringemetode må du aktivere det via
For å velge dette som standard ringemetode må du aktivere det via Telavox-ap
Hvis du har valgt alternativet som lar deg velge ringemetode for hver samtale, vil du også få muligheten for pen på mobilen din > Innstillinger > Generelt > Anropsmetode > VoIP
Hvis du har valgt alternativet som lar deg velge ringemetode for hver samtale, vil du også få muligheten for VoIP der.

Telavox har en forhåndsinnstilt grense når du har brukt roaming for €50 slik at du lettere kan holde styr på kostnaden og når du når denne grensen vil du motta en SMS for å informere deg om dette og at du får mulighet til å tilbakestill grensen hvis bedriften din tillater dette. Du kan da bruke mobildata for ytterligere €50.

Hvis du ikke vet hva som gjelder spesifikt for deg, anbefaler vi at du kontakter administratoren din.

Hvis du foretar en vanlig samtale via mobilnettet når du er i utlandet, vil det ikke tas hensyn til anrops-ID-innstillingene du har satt på kontoen din, og du vil alltid vise ditt faktiske mobilnummer du ringer fra, og samtaleopptak vil fungerer heller ikke i disse tilfellene heller.

Noen av fordelene med VoIP (samtaler via datamaskin eller mobilapp) er at begge disse funksjonene fungerer selv om du er i utlandet.

Skulle du ha problemer med dataroaming i utlandet, anbefaler vi at du sjekker artikkelen vår Feilsøking av mobildataroaming