Opgenomen gesprekken

Informatie over de extra service Opgenomen gesprekken

Auteur Shawn Ketabchi

Laatst bijgewerkt: 9 februari, 2024 door Linda Heiskanen

Opgenomen gesprekken is een aanvullende dienst ‍ die aan gebruikers kan worden toegevoegd zodat hun gesprekken worden opgenomen. ‍ Beheerders en gebruikers kunnen dan kiezen op welke profielen de gebruiker gespreksopname actief moet hebben.

Opgenomen gesprekken toevoegen aan gebruikers

Dit doe je in de admin portal onder Gebruikers > Aanvullende diensten > Selecteer vervolgens een gebruiker en voeg gesprekken opnemen toe in het rechtermenu.

Machtigingen

Nadat de extra service is toegevoegd, is het gebruikelijk om de gebruiker toestemming te geven om te luisteren en toegang te krijgen tot zijn eigen opgenomen gesprekken. Rechten hiervoor worden beheerd onder Gebruiker > machtigingen. Er zijn twee verschillende machtigingen voor opgenomen oproepen (deze machtigingen zijn alleen zichtbaar als ten minste 1 gebruiker de add-on voor opgenomen oproepen heeft).

Opgenomen gesprekken = Geeft de gebruiker toegang tot het tabblad Opgenomen gesprekken in het beheerdersportaal dat kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot alle opgenomen gesprekken (of alleen voor een specifieke groep).

Luister naar eigen opgenomen oproepen = Geeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn eigen opgenomen oproepen te zien en te beluisteren in zijn oproepgeschiedenis (softphone/mobiele app).

Profielen

Met behulp van profielen kunnen gebruikers en beheerders kiezen wanneer gesprekken moeten worden opgenomen. Een beheerder kan dit beheren onder Gebruikers > Profielen door een gebruiker te selecteren en vervolgens de profielen voor die gebruiker te beheren. Op de verschillende profielen kunt u ervoor kiezen om Registeer alle rechstreekse oproepen aan te vinken, zodat de oproepen die worden gedaan wanneer dat profiel actief is, worden opgenomen. Gebruikers kunnen dit zelf wijzigen in de app, die hier beschreven staat.

Opslag

De opgenomen gesprekken worden door Telavox 2 jaar bewaard. Een gebruiker met de machtiging Opgenomen gesprekken kan opgenomen oproepen ook handmatig verwijderen via het tabblad Opgenomen gesprekken in de beheerportal.

Als u opgenomen gesprekken zelf wilt opslaan of voor een langere periode dan 2 jaar, dan zijn er oplossingen om opgenomen gesprekken continu te laten exporteren naar uw eigen (S)FTP-server.

Regels en wetten

Het is uw verantwoordelijkheid om op de hoogte te zijn van en te handelen in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving met betrekking tot gespreksopname, inclusief het verzamelen en verwerken van gegevens. Telavox neemt geen verantwoordelijkheid voor onzorgvuldig gebruik van onze tools en diensten.