Verstuur sms

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Ellinor Niklasson

Verstuur sms via de Telavox-app

Via de Telavox app kun je sms'en als je een Vaste of Mobiele licentie hebt. Vaste en Mobiele licenties hebben 3.000 externe belminuten om te gebruiken en elke sms is gelijk aan één belminuut.

Om een sms te sturen via de app, navigeer je naar Berichten > Voer het nummer in het zoekveld in (zonder spaties of koppeltekens) en selecteer vervolgens SMS onder Start een nieuwe chat . Zie onderstaande video die laat zien hoe je dit doet!

Het daadwerkelijk te verzenden bericht wordt als een regulier chatbericht in de app ingevoerd. Er is geen optie om een MMS te verzenden of SMS/MMS te ontvangen.

SMS-nummerweergave

Om aan te passen welke tekst/nummers moeten worden weergegeven voor deze uitgaande SMS, wordt dit aangepast in de Telavox-app onder Instellingen (tandwiel) > Beller-ID > SMS.

De standaardinstelling is NoReply . Als u daar een specifieke tekst wilt krijgen, bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam, dan kan dit worden opgelost door contact met ons‍ op te nemen. Houd er rekening mee dat de tekst minder dan 11 tekens moet bevatten en dat de toegestane tekens alleen az , AZ en 0-9 zijn.

E-mail naar sms

Gebruikers die via de Telavox-app kunnen sms'en, kunnen ook e-mail naar sms gebruiken. Om dit te laten werken, moet de e-mail worden verzonden vanaf het e-mailadres dat aan de gebruiker is gekoppeld. De verzonden sms is dan van die gebruiker. Deze SMS volgt dus dezelfde instelling voor nummerweergave en afschrijving als SMS via de Telavox app.

Om een sms via e-mail te verzenden, moet de e-mail worden verzonden naar [NUMBER] @sms.telavox.se
Bijvoorbeeld: 070123456 @sms.telavox.se

U schrijft dan het bericht zelf in de onderwerpregel van de e-mail.