Contacten massaal bewerken

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Linda Heiskanen

U kunt contacten massaal bewerken vanuit het beheerdersportaal via het adresboek - met andere woorden, upload een Excel-bestand in CSV- of VCF-indeling en importeer contactgegevens daaruit. U kunt hier een sjabloon downloaden. Een CSV-bestand dat u wilt uploaden, ziet er ongeveer zo uit:

Je kunt naar eigen wens verschillende kolommen toevoegen zodat je de contactgegevens krijgt die je nodig hebt.

OPMERKING:

Als je een getalwaarde hebt, moet je de opmaak instellen als platte tekst door de cellen met getallen te markeren en vervolgens Opmaak > Getal > Tekst zonder opmaak te kiezen.

Als u klaar bent, moet u het bestand exporteren als een .CSV-bestand (Bestand > Downloaden > Door komma's gescheiden waarden).

Om toegang te krijgen tot de functie voor massabewerking in de beheerdersportal, selecteert u Adresboek > Contacten masaal bewerken op de voorpagina van de beheerdersportal. U kunt enkele instructies zien achter de links in Zie instructies voor CSV-bestanden en Instructie VCF-bestanden, maar hier vindt u instructies voor het toevoegen van een CSV-bestand aan het systeem.

1. Klik op Bestand selecteren en selecteer het CSV-bestand waaruit u de contactgegevens wilt uploaden
2. Er wordt een nieuwe weergave geopend waarin u de details kiest die u wilt uploaden
3. Hier moet je ervoor zorgen dat je

I. selecteerde alle kolommen die u wilt importeren onder Te importeren kolommen.
II. wijzig indien nodig via de dropdown de kolommen zodat de  deze overeen komen met hun inhoud.
III. geselecteerd als u wilt dat de contacten persoonlijk of gedeeld zijn.

4. Klik vervolgens op importeren
5. Nu is het klaar! Het systeem zal u op de hoogte stellen met een melding Contact succesvol geüpload zodra het bestand is gelezen en geüpload naar Telavox. Afhankelijk van of je ervoor hebt gekozen om deze contactgegevens voor je persoonlijke adresboek of als gedeelde te uploaden, kun je ze bekijken in Beheer > Adresboek > Gedeelde contacten of Privécontacten.