Telavox Power BI -integraatio

Päivitetty: 29.01.2024, Linda Heiskanen

Mikä on Power BI?

Power BI on Microsoftin luoma datan analysointityökalu. Sitä käytetään yleisesti yritystietojen visualisointiin raporteissa ja ohjauspaneeleissa. Se voi integroitua saumattomasti moniin suosittuihin palveluihin ja tietokantoihin. Voit jopa siirtää omat tietosi Power BI:hin luodaksesi tehokkaan kokoelman kaikista yrityksesi tiedoista.

Yleiskatsaus integraatioon

Ennen kuin voit aloittaa Power BI:n käytön, tarvitset kaksi asiaa: Ensimmäinen on pääsy Telavoxin tilastotietoihin, joka on osa CC Pro -lisäpalveluamme. Toinen on pääsy Power BI:n Free- tai Pro-versioon, jonka saat hankittua heidän verkkosivustoltaan. Voi myös olla, että tarvitset apua yrityksesi IT-vastaavalta jotta saat yhdistettyä Power BI:n Microsoft-tiliisi.

Integraatiomme avulla voit visualisoida yrityksesi puhelutilastot mukautetuissa kaavioissa ja luetteloissa. Integraatio sisältää useita erilaisia määreitä, joita käsittelemme myöhemmin tässä ohjeessa.

Tällä hetkellä vaihdepalveluiden tilastotiedot synkronoidaan Power BI:hin 30 minuutin välein. Tämä voi muuttua.

Kenelle se on?

Power BI on tarkoitettu kokeneille käyttäjille, jotka haluavat paljon hallita sitä, miten ja mitä tietoja näytetään. Se edellyttää, että loppukäyttäjä määrittää omat raportit ja hallintapaneelit, palveluntarjoajasi voi vain antaa ohjeita integroinnin määrittämiseen.

Integraatiota voidaan käyttää myös henkilöille, jotka tarvitsevat säännöllisen yleiskatsauksen tiedoistaan. Koska integraatiomme lähettää tiedot Power BI:hin 30 minuutin välein, alkuasennuksen jälkeen tämä integraatio on varsin vaivaton käyttää.

Suosittelemme tutustumaan saatavilla oleviin tilastotietoihimme Telavoxin verkkosovelluksessa, hallintaportaalissa sekä excel-tiedostoissa ennen kuin valitset Power BI:n.

Power BI -versiot

Power BI -integraatiostamme on olemassa joitakin eri versioita. Integraation uusin X.0-versio aktivoituu aina uudella lisenssillä. Palveluntarjoajan on aktivoitava tililläsi versio X.1, jossa on suorat puhelut tai päivitys aiemmista versioista. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja!

Versio Päivämäärä Sisältää
4.0 11.11.2019 Jonopuhelut ja viimeisimmät arvot.
4.1 11.11.2019 Jonopuhelut, suorat puhelut ja viimeisimmät arvot .

Datavirran määrittäminen versioille 4.0 ja 4.1 Power BI:ssä

Jos et ole aiemmin käyttänyt Power Bi:tä, ensimmäisellä kirjautumiskerrallasi näet sivun, jolla sinulle annetaan vaihtoehtoja tietojen keräämiseen. Vasemmassa kulmassa näet valikkopainikkeen, napsauta sitä valikkoa ja valitse sitten "Oma työtila". Sitten näet lähes identtisen sivun. Nähdessäsi neljän eri tuontiehdotuksen, kyseisen sivun oikeassa alakulmassa on kuitenkin ohituspainike.

Jos olet käyttänyt Power Bi:tä aiemmin, voit siirtyä Oma työtila -kohtaan.

Oikeassa yläkulmassa on valikko nimeltä "+ Luo", napsauta sitä valikkoa, EI valikkoa nimeltä tietojoukot, ja valitse avattavasta valikosta streaming dataset. Uudessa avautuvassa ikkunassa sinulle annetaan joitain vaihtoehtoja sen suhteen, mistä haluat saada tietojoukon. Valitse API ja napsauta "Seuraava" -painiketta.

Aloitat nyt tietovirran määrittämisen. Aloita nimeämällä se syöttämällä nimi "Tietojoukon nimi" -ruutuun. Ota sitten käyttöön vaihtoehto nimeltä "Historiallisten tietojen analyysi". Nyt sinun on syötettävä alla olevat arvot, jotta voit vastaanottaa tiedot PBX:stäsi. Niiden ei tarvitse olla alla esitetyssä järjestyksessä, mutta kaikki arvot on syötettävä.

Kun olet syöttänyt kaikki alla olevat kentät, sinun on painettava Luo-painiketta, ja voila, tietojoukko lisätään Power BI:hen. Saat Power BI:ltä Push-URL-osoitteen, jota käytetään hallintaportaalissa myöhemmin.

Arvon nimi Tyyppi Kuvaus
enter_datetime DateTime

Päivämäärä ja kellonaika, jolloin puhelu saapui.
enter_hour Number

Kellonaika, jolloin puhelu saapui 24h-muodossa, esim. “16” tai “08”
enter_year Number

Vuosi, jolloin puhelu saapui.
enter_month Number

Kuukausi, jolloin puhelu saapui, ja vuosi, esim. “201903” maaliskuulle 2019.
time_in_queue_seconds

Number

Kuinka monta sekuntia soittaja odotti jonossa ennen kuin hänen puheluunsa vastattiin, hän katkaisi puhelun tai hänet ohjattiin toiseen numeroon.
processing_time_seconds Number

Sekuntien määrä, jonka agentti puhui soittajan kanssa.
less_than_30s_waittime

Number

Jos puheluun vastataan 30 sekunnin kuluessa, tämä arvo asetetaan arvoon 1. Jos puheluun vastataan tai se hylätään yli 30 sekunnin kuluttua, sen arvoksi tulee '0'. Jos puhelu keskeytetään 30 sekunnin sisällä, arvoksi asetetaan [tyhjä]. Tämän arvon keskiarvo antaa "30 sekunnin palvelutason" prosentteina.
less_than_60s_waittime

Number

Jos puheluun vastataan 60 sekunnin kuluessa, tämä arvo asetetaan arvoon 1. Jos puheluun vastataan tai se hylätään yli 60 sekunnin kuluttua, sen arvoksi tulee '0'. Jos puhelu keskeytetään 60 sekunnin sisällä, arvoksi asetetaan [tyhjä]. Tämän arvon keskiarvo antaa "60 sekunnin palvelutason" prosentteina.
less_than_120s_waittime

Number

Jos puheluun vastataan 120 sekunnin kuluessa, tämä arvo asetetaan arvoon 1. Jos puheluun vastataan tai se hylätään yli 120 sekunnin kuluttua, sen arvoksi tulee '0' . Jos puhelu keskeytetään 120 sekunnin sisällä, arvoksi asetetaan [tyhjä]. Tämän arvon keskiarvo antaa "120 sekunnin palvelutason" prosentteina.
version

Number

Näyttää mikä versio on käytössä.

call_id Text Yksilöllinen merkkijono joka puhelulle.
queue_name

Text

Sen jonon nimi, johon puhelu yhdistetään ensimmäisenä.
enter_date

Text

Päivämäärä, jolloin puhelu yhdistettiin jonoon.

enter_time Text

Aika, jolloin puhelu yhdistettiin jonoon.
enter_weekday Text

Viikonpäivä, jolloin puhelu on yhdistettiin jonoon, mutta numerolla, joka auttaa Power BI:tä lajittelemaan kaavioita kronologisesti eikä aakkosjärjestyksessä. Maanantai on "1 maanantai" ja niin edelleen.
calling_number

Text

Soittajan numero (soittajan tunnus).
calling_forward Text

Jos agentti siirtää puhelun. Tämä on numeroa varten, johon puhelu siirretään
agent

Text

Puheluun vastaavan agentin nimi. Jos puhelu hylätään ennen kuin siihen vastataan tai se ohjataan uudelleen, tämän arvo on [tyhjä].
status Text

Puhelun tärkein lopputila. Voi olla 'Valmis', 'Hylätty', 'Uudelleenohjattu' tai 'Suora puhelu'.
status_detail Text

Puhelun yksityiskohtainen lopputulos. Voidaan olla 'Täydennetty vastauksilla', 'Valmistettu noudella', 'Täytetty siirrolla', 'Hylätty' tai 'Uudelleenohjattu aikakatkaisulla'.

calling_name

Text

Soittavan henkilön tai yrityksen nimi, jos löydämme sen luettelokumppaneiden avulla. [tyhjä] jos emme löydä vastinetta.
enter_week

Text

Viikon numero, jolloin puhelu yhdistettiin jonoon, esim. "201952".
internal_call

Text

Kyllä/Ei-arvo mikäli suora puhelu oli sisäinen.
agent_id

Text

Yksilöllinen merkkijono joka agentille
agent_number

Text

Agentin lankapuhelinnumero.
parent_call_id

TekstiText Puhelun luoneen puhelun puhelutunnus, jos sellainen on. Käytetään esimerkiksi siirrettäessä puheluita.

Power BI -integraation määrittäminen hallintaportaalissa

Kun asetukset on tehty Power BI:ssä, Push-URL-osoite on lisättävä hallintaportaaliin. Ota yhteyttä palveluntarjoajaasi päästäksesi tilisi Power BI -integrointisivulle.

Kirjaudu sisään hallintaportaaliin ja siirrä hiiren osoitin "Hallinta"-valikon päälle ja valitse sitten "Tilastotiedot". Napsauta sitten vasemmalla olevan valikon Power BI -linkkiä, niin näet sivun, jolle voit lisätä juuri Power BI:ssä luomasi stream-URL-osoitteen ja klikata Tallenna-painiketta.

Tämän jälkeen PBX alkaa lähettää tietoja Power Bi -tilillesi. Se alkaa edellisen kuun 1. päivän tiedoista ja jatkuu aina kyseiseen hetkeen asti. Voi kestää jopa 24 tuntia, ennen kuin se on järjestelmä ottaa kiinni uudet puhelut. Se ei lähetä vanhempia tietoja kuin kuluva kuukauden ajalta + 1 kuukausi.

Selitys sanalle "tila" ja "tilatiedot"

Arvot "status" ja "status_detail" antavat sinulle tietoa puheluista. Tässä on lyhyt yhteenveto kaikista arvoista, jota seuraa lyhyt selitys jokaisesta.

Tila Tilatiedot

Kuvaus

Hylätty

Hylätty

Soittaja katkaisee puhelun ennen kuin jonossa oleva agentti vastaa puheluun.

Valmis

Suoritettu vastauksella Agentti vastasi jonopuheluun.
Valmis

Suoritettu noudolla Jonopuhelu, johon agentti vastaa "poimi puhelu jonosta" -ominaisuuden avulla.
Valmis

Suoritettu näppäinpainalluksella

Jonopuhelu, jossa soittaja poistuu jonosta näppäinvalintaa käyttäen. Painikkeen valintavaihtoehto on aktivoitava ja konfiguroitava jonossa, jotta se voidaan esittää jonotiedoissa.

Uudelleenohjattu

Suoritettu aikakatkaisulla

Jonopuhelu, joka seuraa jonoasetuksissa asetettua enimmäisodotusajan uudelleenohjausta.

Uudelleenohjattu

Suoritettu siirrolla

Vastattu jonopuhelu siirretään agentilta toiselle agentille tai jonolle. Tämä johtaa joko uuteen jonopuheluun tai suoraan puheluun vastaanottajalle. Tämä tila asetetaan myös, jos jonossa on aukioloajoista johtuva uudelleenohjaus.

Uudelleenohjattu

Siirretty noudon jälkeen

Valittu jonokutsu, joka on siirretty agentilta toiselle agentille tai jonolle. Tämä johtaa joko uuteen jonopuheluun tai suoraan puheluun vastaanottajalle.

Suora soitto Saapuva Saapuva suora puhelu.
Suora soitto Vastaamatta jäänyt – Varattu Soittaja oli varattu toisessa puhelussa.
Suora soitto Vastaamatta jäänyt – Hylätty

Soittaja hylkäsi puhelun katkaisemalla puhelun, kun se soi.

Suora soitto Vastaamatta jäänyt – välitön uudelleenohjaus

Puhelu ohjattiin välittömästi uudelleen, todennäköisesti aktiivisen profiilin vuoksi. Kohde voi olla mikä tahansa vastaajaviestistä ulkoiseen numeroon.

Suora soitto Ei vastausta

Soittaja ei vastannut puheluun kohtuullisessa ajassa.

Suora soitto Ei tavoitettavissa

Soittajaa ei tavoitettu. Voi tapahtua huonolla matkapuhelinpeitolla tai puhelimen ollessa irti.

Suora soitto

Vastaamaton – Nopea soittajan katkaisu

Soittaja katkaisi puhelun ennen kuin soitettava sai kohtuullisen mahdollisuuden vastata.

Suora soitto Jäi väliin Jos mikään yllä olevista ei sovellu.
Suora soitto Lähtevä Lähtevä suora puhelu.