Ryhmät, näkyvyys ja sub-admin

Päivitetty: 29.01.2024, Linda Heiskanen

Ryhmien avulla voidaan helposti ryhmitellä Telavox-ympäristösi käyttäjiä ja hallita, keitä muita käyttäjiä heidän tulisi nähdä ja keitä ei, sekä ketkä eri järjestelmänvalvojat saavat tehdä muutoksia hallintaportaalissa. Jotta voit hallita näitä ryhmiä, sinun on oltava järjestelmänvalvoja, jotta voit kirjautua sisään Telavoxin hallintaportaaliin.

Pääset ryhmien asetuksiin menemällä kohtaan Käyttäjät > Ryhmät.

Voit valita, mitkä ryhmät tietyn käyttäjän tulee nähdä hallintaportaalissa, Telavox-matkapuhelinsovelluksessa, Telavox-tietokonesovelluksessa tai lankapuhelimessa (BLF) (lisätietoja BLF:stä alla). Sinun tulee valita luettelosta yksi tai useampi käyttäjä, ja sitten valita, mitkä ryhmät valitut käyttäjät voivat nähdä näkyviin tulevan oikeanpuoleisen valikon kautta.

Voit luoda tai poistaa ryhmän tai muokata ryhmään kuuluvia käyttäjiä ja PBX-palveluita napsauttamalla Hallinnoi ryhmiä, jossa näet täydellisen luettelon kaikista ryhmistäsi.

Jos luot tai valitset luettelosta olemassa olevan ryhmän, seuraava näkymä avautuu sivulle:

Vasemmalla puolella näkyvät käyttäjät ja PBX-palvelut kuuluvat tällä hetkellä kyseiseen ryhmään, ja oikeanpuoleiset eivät. Voit siirtää käyttäjiä puolien välillä käyttämällä X- ja + -painikkeita, jotka näkyvät palveluiden oikealla puolella tai voit vetää käyttäjät puolelta toiselle. Voit myös etsiä nimen ja numeron mukaan yläreunan Suodata-hakukentillä ja alasvetovalikosta voit valita, haluatko nähdä kollegat, puhelinvaihdepalvelut, yhteyshenkilöt vai profiilit tässä näkymässä.

BLF

BLF on lyhenne sanoista Busy Lamp Field. Tätä käytetään valittujen kollegoiden, ulkoisten yhteystietojen ja profiilien näyttämiseen pöytäpuhelimen pikanäppäimillä.

Meillä on kolme eri BLF-tyyppiä:

1. BLF (pikavalinta kollegallesi Telavoxin kautta, sekä mahdollisuus nähdä, ovatko he saatavilla. Tämä ilmaistaan seuraavilla valoilla: vihreä, punainen tai vilkkuva punainen).
2.Yhteystiedot (pikavalinta ulkoiselle yhteystiedolle).
3.Profiili (muuttaa profiilisi Telavoxissa).

Voit valita, minkä ryhmän käyttäjän tulee nähdä pöytäpuhelimensa pikanäppäimillä. Valitsemalla ryhmän Lankapuhelin (BLF) -asetuksen valikossa, saat tehtyä tämän käden käänteessä.

Kun luot ryhmän, jota haluat käyttää BLF-näkymässä, teet tämän tavalliseen tapaan Hallinnoi ryhmiä -kohdassa. Kuten mainittu aikaisemmin, täällä voit lisätä ryhmään mitä tahansa kollegoita ja vaihdepalveluita, mutta myös ulkoisia yhteystietoja (BLF - Yhteystiedot) ja profiilit (BLF - Profiilit), jotka voidaan suodattaa alasvetovalikon kautta. BLF-luokat (yhteystiedot & profiilit) toimivat vain pöytäpuhelimen BLF-yhteydessä, eivätkä vaikuta näkyvyyteen Telavox-liittymässä.

Valtuudet ja ryhmät

Ryhmiä voidaan käyttää myös käyttöoikeuksien yhteydessä, eikä siis vain näkyvyyden hallinnoimisessa. Kohdassa Käyttäjät > Valtuudet voit hallita eri käyttäjien käyttöoikeuksia. Jos olet aiemmin luonut ryhmiä, voit valita, että käyttäjällä on esimerkiksi pääsy vain tietyn ryhmän hallintaan, äänitettyihin puheluihin, puheluiden yhteiskuunteluun ja tilastotietoihin, eikä kaikkiin Telavox-ympäristösi ryhmiin, joka on tavallinen vaihtoehto, jossa käyttäjä saa oikeuden kaikkiin yrityksen käyttäjiin.

Jos käyttäjällä on tietyn ryhmän järjestelmänvalvojan oikeudet eikä pääsyä Telavox-ympäristön kaikkien käyttäjien tietoihin, kutsumme tätä sub-admin -toiminnallisuudeksi. Jos sub-admin kirjautuu sisään hallintaportaaliin, tältä käyttäjältä puuttuu tiettyjä välilehtiä hallintaportaalista, koska sub-admin ei voi hallita esimerkiksi ryhmiä, käyttöoikeuksia, puhelinnumeroita tai lisenssejä.