VoLTE för iPhone

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 9 maj, 2023 av Shawn Ketabchi

Hur aktiverar jag VoLTE i min iPhone?

Säkerställ att ni har uppdaterat telefonen till senaste mjukvaruversionen.

Följ nedan steg för att säkerställa aktivering av VoLTE:

1. Öppna appen för Inställningar  och välj Mobilnät
  2. Välj Alternativ för mobildata
  3. Välj Röst och Data
  4. Välj 4G och aktivera VoLTE

Ha i åtanke att stegen kan variera beroende på telefonmodell, dubbla SIM-kort m.m.

iPhone 12 och senare har ingen inställning för VoLTE, det är alltid aktiverat.

Hur vet jag att VoLTE fungerar?

Om du ringer med VoLTE så betyder det att du nyttjar 4G (LTE) under samtalets gång, istället för 2G eller 3G. Detta betyder att du bör se i telefonen att 4G är aktivt medans du är i samtal, du bör också kunna surfa med bra hastighet även under samtalets gång.

Tänk på att telefonen automatiskt växlar mellan 2G/3G och 4G (LTE) beroende på den befintliga uppkopplingen mot respektive nät där du befinner dig.

Samtal väntar

För att få full samtal väntar funktionalitet så behöver funktionen aktiveras i Telavoxappen på mobilen. Detta görs i Telavoxappen under Inställningar > Allmänt > Samtal väntar.

Ifall ni inte vill ha någon samtal väntar funktionalitet alls, se då till att funktionen inte är aktiverad i Telavoxappen samt se även till att inaktivera samtal väntar i själva telefonen.

Följ nedan steg för att justera samtal väntar för iPhone:

1. Öppna appen för Inställningar
  2. Välj Telefon
  3. Välj Samtal väntar

Hur aktiverar jag WiFi-samtal?

1. Öppna appen för Inställningar och välj Mobilnät
  2. Välj Wi-Fi-samtal
  3. Sedan kan du aktivera Wi-Fi-samtal på denna iPhone