Skapa växelljud

Uppdaterad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad 13 december, 2021

För att lägga till ett nytt ljud i växeln, navigera till Växeltjänster > Hantera ljud > Skapa ett nytt ljud

När ni skapar ett ljud så får ni skriva in Namn samt Beskrivning. Ni får även sedan välja hur ni vill spela in eller ladda upp ljudet.

Ni kan välja att bli uppringda för att sedan prata in ljudet, ni har även möjlighet att ladda upp en ljudfil. Vi stödjer de vanligaste ljudformaten t.ex. MP3, WAV, WMA, RAW etc.

Det mest använda och smidigaste alternativet enligt många är att faktiskt välja alternativet Hoppa över detta steg tills vidare

Detta alternativ medför att ni sedan kan navigera tillbaks in på ljudet ni precis skapat för att bli presenterad med ett telefonnummer samt en ljudkod som ni kan använda er av för att spela in ljudet.

När ni ringer till telefonnumret, anger ljudkoden och spelar in ett nytt ljud så spelar ni över det befintliga ljudet om ni redan spelat in eller laddat upp ett. Om ni inte blir nöjda med det ni pratat in efter att ha ringt numret så kan ni ringa igen och ange samma ljudkod för att spela in ljudet på nytt.

Ljud som ni skapat kan sedan läggas till i växeln på olika ställen. Till exempel som välkomstljud i en kö eller som ett schemalagt ljud i ett växelläge. Ifall något är oklart eller om ni vill ha hjälp med att hantera ljuden i er växel, kontakta oss‍.