22 vanligaste frågorna

Skapad av Linda Heiskanen

Uppdaterad: 10 oktober, 2024 av Linda Heiskanen

Behöver jag göra något innan jag byter SIM-kort?
Ja, uppgradera din iPhone till iOS 18. Om du inte gör det, kommer du inte kunna skicka MMS eller dela internet. Eftersom bytet sker på natten, är det bra att vara förberedd på morgonen. Du behöver ett gem eller en nål för att öppna SIM-kortsfacket. Läs mer här!

Får jag en ny PIN-kod?
Ja, du får en ny PIN-kod, som står på ditt SIM-kort. Du måste ange den för att ditt nya SIM-kort ska fungera. Vill du ändra eller ta bort din PIN-kod kan du göra det så här. Läs mer här!

Kommer mitt telefonnummer att ändras efter bytet?
Nej, ditt nummer och alla dina Telavox-tjänster förblir detsamma.

Hur lång tid tar det att genomföra bytet?
Du väljer själv vilket datum du vill att bytet ska ske. För snabbare hantering rekommenderar vi att du väljer eSIM, eftersom du då inte behöver vänta på att ett fysiskt SIM-kort ska skickas.

Kommer jag att förlora mina kontakter eller meddelanden?
Nej, dina kontakter och meddelanden påverkas inte av bytet.

Vad händer med mitt abonnemang eller kontrakt?
Inget förändras med ditt abonnemang, förutom att du får tillgång till 5G.

Hur aktiverar jag mitt nya SIM-kort?
SIM-kortet aktiveras automatiskt när du sätter det i din telefon.

Kan jag fortsätta använda mitt gamla SIM-kort?
Nej, ditt gamla SIM-kort slutar fungera när ditt nummer överförs till det nya SIM-kortet.

Vad gör jag om mitt nya SIM-kort inte fungerar?
Kontrollera att du har angett den nya PIN-koden och att du har iOS 18 installerat.

Kommer mina datainställningar (APN) att ändras?
Ja, men om du har iOS 18 installeras dessa automatiskt. Om du inte kan installera iOS 18 kan du följa denna guide för att ställa in APN manuellt.

Hur påverkar byte av SIM-kort mina appar och tjänster?
Dina appar och tjänster kommer att fungera som vanligt.

Måste jag uppdatera inställningarna för röstbrevlådan?
Nej.

Kan jag fortfarande använda min gamla telefon med det nya SIM-kortet?
Ja, det kan du.

Kan jag använda eSIM?
Ja, du kan välja eSIM när du väljer SIM-kort.

Vad gör jag om jag inte har fått mitt SIM-kort?
Kontakta oss via detta formulär.

Hur lång tid tar det att få ett nytt SIM-kort skickat?
Vi skickar ditt SIM-kort inom 48 timmar på vardagar.

Kan jag spåra min SIM-kortsleverans?
Nej, tyvärr kan SIM-kortet inte spåras eftersom det skickas som brev.

Kan jag få ett SIM-kort i butik istället?
Kontakta oss via detta formulär för mer information.

Kan jag använda ett temporärt SIM-kort?
Nej, vi rekommenderar att du använder eSIM istället, som vi kan skicka direkt till dig via e-post.

Vad händer om SIM-kortet har försvunnit i posten?
Kontakta oss via detta formulär.

Vad ska jag göra om jag har fått fel SIM-kort?
Kontakta oss via detta formulär.

Påverkas mitt abonnemang om jag inte har fått mitt SIM-kort?
Ja, du kommer inte kunna använda din telefon för att ringa, surfa eller skicka SMS om du inte sätter i det nya SIM-kortet.