Ring med Tel- eller Call to-länkar

Uppdaterad: 22 juli, 2022 av Linda Heiskanen

När du använder vår softphone via Telavox Desktop och hittar ett telefonnummer du vill ringa på webben eller i ett CRM-system kan du nu bara klicka på numret för att samtalet ska starta. Tidigare var du tvungen att markera, kopiera och klistra in i softphonen för att ringa – nu är samtalet enbart ett klick bort. Vips, så får du som ringer mycket via datorn en betydligt smidigare vardag.

Telefonnumret du vill ringa måste vara länkat i ett Call to- eller Tel-format.

Mac OS:

För Mac är det plug and play.

Windows 10:

Följ guiden nedan för att aktivera Call to i Windows:

1. Gå till Windows -> Settings
  2. Välj Apps
  3. Välj Default apps -> default apps by protocol
  4. Scrolla ner till TEL (och/eller CALLTO) -> Choose a default
  5. Välj Telavox

Instruktion med bilder:

1. Windows -> Settings

2. Apps

3. Default apps -> Choose default apps by protocol

4. Scrolla ner till TEL (och/eller CALLTO) -> Choose a default

5. Välj Telavox

Ni kan även använda click to call funktionen via en excel fil. Det ni behöver göra är att sätta Telavox som standard applikationen för samtal och sedan kan ni använda nedan formel i excel med numret ni vill ringa:

=HYPERLINK(CONCATENATE(“tel:”,[lägg in cell ID här]))

Till exempel:  =HYPERLINK(CONCATENATE(“tel:”,A3))