Felsökning av mobildata och -roaming

Uppdaterad: 17 januari, 2024 av Ellinor Niklasson

Du kan använda roaming när du reser utomlands, vilket innebär att din mobil kommer att ansluta till lokala operatörer i landet du befinner dig i. Om du har problem med mobildata utomlands så går denna artikeln genom några användbara sätt för att felsöka.

Decision Tree
Se till att mobildata är påslaget.

iPhone

Öppna Inställningar > Mobilnät > Slå på Mobildata.

Delete

Android

Delete

Kom ihåg att inställningarna för Android kan variera beroende på modellen.

Stegen nedan gäller för Samsung-telefoner:

Gå till Settings > Connections > Data usage > Mobile data.

Delete
  • Nästa
  • Add Button
Se till att "data roaming" är aktiverat.
Kom ihåg att prissättningen beror på vilket land du befinner dig i.

iPhone

Öppna Inställningar > Mobilnät > Alternativ för mobildata > Slå på Data-roaming

Delete

Android

Delete

Kom ihåg att inställningarna för Android kan variera beroende på modellen.

Stegen nedan gäller för Samsung-telefoner:

Gå till Inställningar > Anslutningar > Mobilnätverk > Slå på Data roaming

Delete
  • Det funkar!
  • Det funkar fortfarande inte
  • Add Button
Slå på Flygplansläge i cirka 20 sekunder (eller starta om din telefon), vänta och låt din mobil automatiskt ansluta till det nätet.
  • Det funkar!
  • Det funkar fortfarande inte
  • Add Button
Great! Feel free to give this article a like to show us it helped!
Välj ett annat nätverk manuellt. Kom ihåg att det kanske inte finns stöd för alla operatörer som är listade.

iPhone

1. Öppna Settings > Cellular > Cellular Network > slå av Automatic
  2. Vänta till de tillgängliga nätverkan visas, vilket kan ta några minuter.
  3. Välj en annan operatör.
  4. Vänta och låt din telefon ansluta till nätet.
  5. Om du fortfarande har problem, gör om steg 3 och 4 och testa olika operatörer.
Delete

Android

Delete

Kom ihåg att inställningarna för Android kan variera beroende på modellen.

Stegen nedan gäller för Samsung-telefoner:

1. Öppna Settings > Connections > Mobile networks > Network operators > Stäng av Choose automatically
  2. Vänta till de tillgängliga nätverkan visas, vilket kan ta några minuter
  3. Välj en annan operatör.
  4. Vänta och låt din telefon ansluta till nätet.
  5. Om du fortfarande har problem, gör om steg 3 och 4 och testa olika operatörer.
Delete
  • Det funkar!
  • Det funkar fortfarande inte
  • Add Button
Great! Feel free to give this article a like to show us it helped!
This content will be shown (depending on) when button above is clicked

Försök använda ditt SIM-kort med en annan enhet. Se även till att din enhet är uppdaterad.

• Det funkar!
  • Det funkar fortfarande inte
  • Add Button
Great! Feel free to give this article a like to show us it helped!
This content will be shown (depending on) when button above is clicked
 Kontakta oss‍ och berätta om din situation och vad du har gjort för att försöka lösa problemet. Inkludera gärna följande:
  • Vilket land du befinner dig i.
  • Bekräfta att mobildata och roaming är aktivt (och att du har startat om din enhet).
  • Vilken operatör du automatiskt anslutit till och vilka andra som du försökt med manuellt.
  • Vilken enhet du använder och om du prövat med en annan.
If you have
Great! Feel free to give this article a like to show us it helped!
Make sure cellular data(mobile data) is turned on, as well as roaming.