FAQ Login

Subadmin / Synlighet

Uppdaterad av Oscar Hjelmstedt

Uppdaterad 22 februari, 2022

Med subadmin- och grupp funktionen hanterar du vem och vad en administratör kan se och ändra.

Funktionen är baserat på grupper, så för att skapa en ny subadmin eller synlighetsgrupp måste man först skapa en ny grupp under Användare > Grupper (1).

I det övre högra hörnet (2) kan du skapa eller hantera dina grupper. Nya medlemmar läggs till i gruppen genom att dra och släppa eller klicka på plustecknet.
Du kan söka och filtrera användare,  kontakter och växelfunktioner. 

Om gruppen ska användas för fast telefoni kan du lägga till dessa funktioner här också.

I gruppen lägger du till alla användare och/eller växeltjänster som den nya subadmin ska administrera.

OBS! Användaren som kommer att vara subadmin för gruppen MÅSTE också vara medlem i gruppen.

När detta är gjort kan den nya funktionen läggas till en användare.

Detta görs genom Användare -> Rättigheter (1).
 Du markerar helt enkelt användaren, markerar “Administration” från menyn och väljer sedan vilken grupp administratören i fråga ska ha kontroll över (2).

 Valet ”Hela företaget” är standard (detta är också administratörsnivån som fungerar som den gamla allmänna administrationen),
Se till att du har valt rät rätt grupp i menyn.. När det är klart är det bara att klicka på "Spara".
 Du kan också använda den här gruppen för att ge välja vem som kan aktivera profiler för kollegor eller lyssna på inspelade samtal.

För att begränsa synligheten måste du ställa in rätt grupp genom Användare > Grupper (1). 
Här kan du använda grupperna för att begränsa vyn i softphone, mobilapp och adminportal (2). 
Grupper används också för fasta telefoners BLF-funktion.

Några saker som är bra att veta:

  • En administratör kan inte ändra sin egen administratörsnivå.

  • Eftersom en administratör inte kan ändra sina egna rättigheter kommer alla kunder alltid att ha minst en "riktig" administratör.

  • En underadministratör ser inte administrationsdelen av Flow Admin. För att göra detta behöver användaren gruppen "Hela företaget".

  • En underadministratör ser inte sidorna "Grupper" och "Behörigheter" under Användare.

  • En användare vars administratörsrättigheter ändras kommer att loggas ut från alla instanser. När användaren loggat in igen kommer personen se den nya adminportalen.