Samtalswidgetar

Uppdaterad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad 24 januari, 2022

Funktionen samtalswidget används för att visa mer information om ett samtal. Det kan även användas för att automatiskt eller vid ett knapptryck öppna upp en dynamisk URL som anpassas efter information relaterat till samtalet, till exempel uppringarens nummer eller vilken kö samtalet kommer från.

Samtalswidgetar kan administreras direkt i adminportalen under Användare > Samtalswidgetar

Enbart användare med tilläggstjänsten CC Pro kan nyttja samtalswidgetar. Tänk även på att tilläggstjänsten‍ medför många andra funktioner också!

Hur skapar man en samtalswidget?

När ni väljer att skapa en samtalswidget så behöver ni ange en titel samt fylla i den URL som ska användas. Den URL som ni sätter in kan vara vad som helst, det kan till exempel vara en nummerupplysningssida eller ert egna CRM-system.

När ni skriver in en URL i en samtalswidget så kan ni sätta in olika variabler som automatiskt kommer bytas ut med information från samtal.

De variabler ni kan använda är till exempel:
%NUMBER% ersätts av uppringarens telefonnummer.
%B-NUMBER% ersätts av telefonnumret som ringdes.
%C-NUMBER% ersätts av kö-nummer eller telefonnumret före omkoppling

För att skapa en samtalswidget som automatiskt gör en sökning av uppringarens nummer på till exempel hitta.se så kan ni skapa en samtalswidget med följande URL:
https://www.hitta.se/vem-ringde/%NUMBER%

När ni skapar en samtalswidget så får ni även välja om ni vill att sidan ska öppnas automatiskt vid svar av inkommande samtal. Ifall ni väljer att den inte ska öppnas automatiskt så behöver användaren trycka på sin samtalswidget för att öppna sin URL. Nedan video visar hur en sådan samtalswidget sedan ser ut när man är i samtal och trycker på den.