Felsökning av Gigaset C530

Skapad av Shawn Ketabchi

Uppdaterad: 26 juli, 2022 av Linda Heiskanen

Denna artikel gäller Gigaset C530 som är köpt direkt från Telavox.

Gigaset C530 består av en bärbar handenhet (till vänster på bilden) och en basstation (till höger på bilden).

Se till att basstationen har både en strömkabel inkopplad på baksidan samt en nätverkskabel inkopplad på sidan.

Fabriksåterställ basstationen

Basstation:

1. Dra ut ström- och nätverkskabeln.
  2. Håll inne knappen på framsidan av basstationen
  3. Sätt tillbaka strömkabeln.
  4. Släpp knappen på framsidan när den börjar blinka blått.
  5. Stoppa in nätverkssladden.

Lyckas ni med återställningen så kommer handenheten automatiskt ha kopplats bort från basstationen. Ifall detta inte inträffat, repetera stegen för fabriksåterställning.

Koppla tillbaka handenhet till basstationen:

1. Navigera till inställningar (kugghjulet) på handenheten.
  2. Registrering.
  3. Registrera handenheten.
  4. Håll inne knappen på framsidan av basstationen tills handenheten har registrerats.
  5. Ifall PIN efterfrågas, slå in PIN: 0000.

För att dubbelkolla vilken eller vilka handenheter som är kopplade mot en basstation så kan du trycka på knappen på framsidan av basstationen, då kommer de handenheter som är kopplade till basstationen att börja ringa.

Fabriksåterställ handenheten

1. Navigera till inställningar (kugghjulet) på handenheten.
  2. System.
  3. Återställ handenheten.

Följ sedan den tidigare instruktionen för hur du koppar tillbaks handenheten till basstationen

Nätverk

Annan nätverkskabel/annat uttag

Se till att basstationen faktiskt är uppkopplad mot nätverk via nätverkskabeln. Koppla basstationen mot en nätverkskabel/ett uttag som ni vet fungerar, till exempel en som redan används med en dator eller annan fungerande telefon.

Annat nätverk

Testa att använda er Gigaset med ett helt annat nätverk. Någon av er kan till exempel ta med den hem för att testa med ert hemmanätverk. Ifall det visar sig att det enbart är problem med telefonen via ett specifikt nätverk, se i så fall över brandväggsinställningarna på detta nätverket. Antingen själva eller med hjälp av lämplig tekniker. Ni kan då även ta stöd av denna artikel‍.

Kontakta Telavox

Ifall ni inte får igång er Gigaset telefon, kontakta oss så får vi ta en titt om något ser fel ut bakom kulisserna eller om vi har några ytterligare tips.

Se till att informera vad felet är, vilket nummer telefonen är kopplad till samt MAC-adressen som står under basstationen. Med hjälp av MAC-adressen så kan vi med säkerhet veta vilken specifik enhet ni försöker få igång.

Om ni mejlar in så ser vi gärna att ni tar bild på MAC-adressen under basstationen och tar med det i ert mejl. Detta minskar risken att MAC-adressen läses av fel.