Skicka SMS

Uppdaterad: 17 januari, 2024 av Ellinor Niklasson

Skicka SMS via Telavox-appen

Via Telavox-appen kan du skicka SMS ifall du har en Fixed- eller Mobile-licens. Fixed- och Mobile-licenser har 3 000 externa samtalsminuter att nyttja och varje SMS är det samma som en samtalsminut.

För att skicka SMS via appen så navigera till Meddelanden > Skriv in numret i sökfältet (utan mellanslag eller bindestreck) och välj sedan SMS längre ner under Starta en ny chatt. Se nedan video som visar hur!

Själva meddelandet som ska skickas skrivs in som ett vanligt chattmeddelande i appen. Det finns inget alternativ för att skicka MMS eller ta emot SMS/MMS.

SMS-nummervisning

För att justera vad för text/nummer som ska visas vid dessa utgående SMS så justeras detta i Telavox-appen under Inställningar (kugghjulet) > Nummervisning > SMS.

Standardinställningen är NoReply. Ifall ni vill få in någon specifik text där, till exempel ert företagsnamn, så kan detta lösas genom att Kontakta support.‍  Tänk på att texten måste vara under 11 tecken samt att de tillåtna karaktärerna är enbart a-z, A-Z och 0-9.

Mejl till SMS

Användare som kan skicka SMS via Telavox-appen kan även använda sig av mejl till SMS. För att detta ska fungera så måste mejlet skickas från mejladressen som är kopplad till användaren. SMS som skickas kommer då vara från den användaren. Dessa SMS följer alltså samma inställning för nummervisning och debitering som SMS via Telavox-appen.

För att skicka SMS via mejl så ska mejlet skickas till [NUMMER]@sms.telavox.se

Till exempel: 070123456@sms.telavox.se

Själva meddelandet skriver ni sedan in i mejlets ämnesrad.

Delete

OBS

Kom ihåg att nära du skickar ett SMS via mejl i Danmark behöver du ha mobilnumret i följande format: +45XXXXX. Det kommer alltså inte funka om du bara lägger till “0045” eller skriver numret utan landskoden.