Slik setter du opp PBX-tjenestene dine

Skrevet av FAQ Team

Sist oppdatert: May 21st, 2024 by Ellinor Niklasson

Som administrator kan du opprette og endre bedriftens PBX-tjenester i Telavox admin-portal, i PBX-tjenester -fanen. På venstre side av ser du alle PBX-tjenestene dine, og du har muligheten til å administrere de relaterte lydene.

Slik oppretter du en ny PBX-tjeneste. Først klikker du på plusstegnet nederst til høyre og velger typen PBX-tjeneste du vil bruke. Dette hjelper deg med å velge riktig PBX-tjeneste ved å vise en beskrivelse for hver av dem. Klikk på den foretrukne tjenesten, navngi den og velg et nummer fra rullegardinmenyen. Hvis du ikke har noen tilgjengelige numre, vennligst sjekk artikkelen vår om kjøp av nye numre.

I et nøtteskall er det få ting du trenger å huske når du setter opp en ny PBX-tjeneste:

1. Legge til åpningstider.
2. Aktivering av riktige innstillinger til køen.
3. Velge hva som skal skje med de innkommende anropene.

Merk: Husk alltid å lagre endringene dine!

La oss se på de forskjellige PBX-tjenestene, hva slags innstillinger de har, og hvordan du setter dem opp!

IVR

En IVR lar kundene dine velge hvilken kø de skal omdirigere anrop til. Når du setter opp denne PBX-tjenesten, må du huske følgende:

1. Legg til et opptak der du varsler den som ringer om de forskjellige viderekoblingsalternativene.

2. Velg de faktiske PBX-tjenestene for hvert tastaturalternativ. For å legge til opptaket til IVR, klikk på talltastaturikonet ved siden av Åpne-boksen. Da åpnes et lite vindu der du velger Legg til lyd, velger lyden fra rullegardinlisten og klikker Lagre endringer.

Nå er opptaket lagt til IVR.

Deretter endrer du IVR-innstillingene ved å klikke på det samme talltastaturikonet som før.

Du velger de foretrukne tastaturalternativene og tidsavbruddet for den som ringer (hvor lang tid den som ringer trenger for å gjøre et valg). Når du har klikket lagre, vises valgte berøringstonealternativer for IVR. Ved å velge et berøringstone-alternativ kan du velge hva som skal skje med anropet når en innringer velger det nummeret. Husk å endre time-out-handlingen på samme måte.

Køsystem

En kø er den mest brukte PBX-tjenesten der brukere tar samtalene bestemt av den angitte samtalestrategien. For å redigere innstillingene for køen, klikk på flisen under Åpne. Legg til nye medlemmer ved å klikke Legg til medlemmer, og velg deretter medlemmene fra listen og trykk Legg til.

I Behandling av anrop til køsystemet kan du velge anropsstrategi (hvordan anrop tildeles kømedlemmene) og anropslengde (lengden på anropsforsøkene). Vennligst se detaljert informasjon om samtalestrategier her!

Ved behov kan du også sette opp en maksimal ventetid, hvoretter samtalen blir omdirigert til et annet nummer.

For innringere- delen inneholder innstillinger relatert til meldinger som spilles av for innringere . Du kan velge om du vil spille av en velkomstmelding og hva slags ventelyd køen har. Du kan også velge å spille av forskjellige kølyder mens den som ringer står i kø , for eksempel hvilken plass de har i køen, forventet ventetid og en enkel melding som takker den som ringer for å holde. Til slutt kan du også velge talespråket for kølydene.

For medlemmer av køsystemet har innstillinger knyttet til kømedlemmene, som nummerpresentasjon. Du kan velge å få oppringernes nummer presentert når de ringer til køen, og hvis du ønsker det, legge til et suffiks til det. På denne måten vil innringerens nummer bli fulgt av nummerkombinasjonen du har angitt. Du kan også velge slik at kømedlemmene ser køens nummer når en kunde ringer køen. I denne delen kan du også legge til en avslutningstid for at kømedlemmene skal ha en kort pause mellom samtalene.

Innringerens ventetid kan også velges for å vises til kømedlemmene.

I Avanserte innstillinger kan du endre køens navn og la brukerne vise kønummeret når de ringer. Du kan også konfigurere nye anropsrutinger for spesifikke numre og legge til enkle IVR-er i køen.

Delt talepost

Delt talepost er en talepostboks som kan legges til PBX-tjenestene dine. Ved å gjøre det kan kundene legge igjen en melding direkte i PBX-tjenesten. Ved å klikke på opptaksflisen kan du for eksempel velge om du vil at et opptak skal spilles av for den som ringer når de legger igjen en melding eller om du vil motta SMS-varslinger eller e-post fra nye meldinger.

Faks til PDF

Faks-til-PDF er en tjeneste der du kan motta faksene dine som PDF-filer. Bare klikk på faksflisen og legg til mottakerne.

Delt utvidelse

Delt utvidelse er en tjeneste for å koble dine analoge telefoner og fakser til Telavox gjennom en ATA-boks. Velg telefonen som er tildelt bedriften din fra rullegardinlisten, og du er i gang!

Hvis du har spørsmål angående oppsettet av PBX-tjenesten, ikke nøl med kontakt oss!