Oproepen doorverbinden

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Linda Heiskanen

Actieve oproepdoorschakeling

U kunt gesprekken doorverbinden in de Telavox-app, wanneer u in gesprek bent, of u kunt automatisch doorverbinden instellen voor specifieke situaties.

Wanneer u in gesprek bent, kunt u het gesprek doorverbinden door:

A. klikken op het kleine telefoonpictogram naast de naam van uw collega, of
B. klikken op de doorverbindknop in de oproepscherm.

Wanneer u op het punt staat een gesprek door te verbinden, kunt u kiezen tussen blind transfer en attended transfer.

Bij blind transfer gaat het gesprek rechtstreeks van jou naar je collega.

Bij een attended transfer wordt de beller aan de lijn in wacht gezet zodat u de collega kunt spreken naar wie u het gesprek wilt doorverbinden. Terwijl u met de collega praat, kunt u ervoor kiezen om de transfer te voltooien of te annuleren en het gesprek terug te nemen .

Als alternatief kunt u tijdens een gesprek doorverbinden naar een extern nummer door het nummer in het zoekveld te typen en vervolgens doorverbinden door op de groene transfer-knop te klikken. Wanneer u dit doet, moet u opnieuw kiezen tussen de blind tranfer en attended transfer.

Automatische doorschakeling

Als je naar Instellingen > Inkomende oproepen gaat, kun je selecteren wat er met een oproep gebeurt als je bezig bent met een ander gesprek of als je niet opneemt.

Als u een oproep wilt doorschakelen wanneer u in gesprek bent, selecteert u Indien bezet > Doorschakelen naar ander nummer . U kunt dan klikken op Nummer om naar door te sturen, dat een lijst met nummers binnen uw bedrijf toont die u kunt kiezen, maar u kunt ook een extern nummer invoeren in het zoekvak.

Als u een oproep wilt doorschakelen wanneer u deze na een bepaalde tijd niet hebt beantwoord, selecteert u Indien geen antwoord > Doorschakelen naar ander nummer . Klik vervolgens op Nummer om naar door te sturen , selecteer een nummer uit de lijst of voer een extern nummer in.

Door Wachttijd te kiezen, kunt u de hoeveelheid tijd selecteren die verstrijkt voordat de oproep wordt doorgeschakeld naar het opgegeven nummer wanneer u niet opneemt.

Deze instellingen kunnen ook per profiel worden ingesteld.U doet dit via de knop Bewerken op profiel rechtsonder op de pagina. Vervolgens kunt u in elk profiel dezelfde instellingen uitvoeren.