Oproepwidgets

Auteur Shawn Ketabchi

Laatst bijgewerkt: 12 mei, 2023 door Ellinor Niklasson

De oproepwidgetfunctie wordt gebruikt om meer informatie over een oproep weer te geven. U kunt het ook gebruiken om een dynamische URL te openen die is aangepast aan informatie met betrekking tot de oproep, bijvoorbeeld het nummer van de beller of uit welke wachtrij de oproep komt.

Oproepwidgets kunnen direct worden beheerd in het beheerdersportaal onder Gebruikers > Oproepwidgets.

Alleen gebruikers met de extra service CC Pro ‍ kunnen oproepwidgets gebruiken. Houd er ook rekening mee dat deze extra service ‍ ook veel andere functies met zich meebrengt!

Hoe maak je een oproepwidget?

Wanneer u ervoor kiest om een oproepwidget te maken, moet u een titel invoeren en de URL invullen die u wilt gebruiken. De URL die u invoert, kan van alles zijn. Het kan bijvoorbeeld een nummeropzoekpagina zijn of uw CRM-systeem.

Wanneer u een URL invoert in een oproepwidget, kunt u verschillende variabelen invoegen die automatisch worden vervangen door informatie uit oproepen.

De variabelen die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld:
%NUMBER% wordt vervangen door het telefoonnummer van de beller.
%B-NUMBER% wordt vervangen door het telefoonnummer dat werd gebeld.
%C-NUMBER% wordt vervangen door het wachtrijnummer of het telefoonnummer van waaruit het gesprek is doorgeschakeld.

Een oproepwidget maken die automatisch de beller doorzoekt nummer, bijvoorbeeld de Zweedse nummerzoekwebsite hitta.se, kunt u een oproepwidget toevoegen met de volgende URL:
https://www.hitta.se/vem-ringde/%NUMBER%

Bij het maken van een oproepwidget kun je ook kiezen of je wilt dat de pagina automatisch wordt geopend bij het beantwoorden van inkomende oproepen. Als u ervoor kiest om het niet automatisch te openen, moet de gebruiker op zijn oproepwidget klikken om de URL te openen. De onderstaande video laat zien hoe een oproepwidget eruitziet als je erop klikt tijdens een gesprek.