Beheer van profielen

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Linda Heiskanen

Een van de belangrijkste functies van Telavox zijn profielen.

Waar worden profielen voor gebruikt?

• Laat zien of u beschikbaar bent voor oproepen of niet.
  • Kies welk nummer extern moet worden weergegeven wanneer u belt.
  • Kies wat er moet gebeuren als je in gesprek bent of een oproep X aantal seconden niet hebt beantwoord.
  • Kies of inkomende oproepen naar je mobiel, je vaste lijn of beide moeten gaan.
  • Als je de extra service Recorded Calls actief hebt, kun je per profiel kiezen of de functie wel of niet actief moet zijn.
  • Als je de aanvullende CC Pro -service hebt, kun je meeluisteren in profielen toestaan en ook kiezen of bepaalde profielen Pauzeprofielen moeten zijn.

Als beheerder kunt u profielinstellingen voor uw collega's wijzigen.
U krijgt toegang tot profielinstellingen in het beheerdersportaal via GebruikersProfielen . Daar vind je dezelfde instellingen voor profielen als voor de gebruikers, maar in de adminportal kun je meerdere profielen tegelijk bewerken - of een nieuw profiel aanmaken voor iedereen in het bedrijf.

Profielen

Wanneer u ten minste één gebruiker heeft geselecteerd, verschijnt aan de rechterkant een vak waarin u alle profielwijzigingen kunt doorvoeren. Hieronder leest u in detail over de instellingen:

Algemene instellingen
Hier ziet u de naam van het profiel, het profielnummer en de status. Status bepaalt of de gebruiker groen of grijs gemarkeerd is in bijvoorbeeld Desktop en de mobiele app, wat aangeeft of de gebruiker beschikbaar is om te bellen of niet. U kunt ook de standaardlengte en agendaprioriteit van het profiel kiezen.

Nummerweergave voor uitgaande oproepen
Kies welk nummer moet worden weergegeven wanneer de gebruiker uitgaande gesprekken voert.

Oproepn naar vast Telefoonnummer
Kies waar een oproep naartoe moet als iemand het vaste nummer van de gebruiker belt. Alleen naar de vaste lijn,  vaste lijn en mobiel , al dan niet met vertraging.

Afhandelen wanneer niemand antwoordt
De optie 'Indien bezet' betekent dat u in gesprek bent.
De optie ' Indien geen antwoord' betekent dat u de oproep niet binnen een bepaalde tijd hebt beantwoord.
De optie 'Indien verbroken' betekent dat noch uw vaste, noch mobiele nummers op dat moment bereikbaar waren.

OPMERKING! Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan nadat u klaar bent.

Van profiel wisselen en plannen

Wil je als beheerder profielen voor andere gebruikers wijzigen of inplannen, dan kan dat via de webapp, softphone of mobiele app.

1. Ga naar Contacten
  2. Selecteer een gebruiker
  3. Hier kunt u het huidige profiel van een gebruiker wijzigen
  4. Hier kunt u de gebruikersprofielen in de kalender plannen

Voor meer informatie over profielinstellingen en planningsprofielen raden we ook onze ondersteuningspagina's voor Profielen en Werkuren aan.