Gedeelde extensies

Auteur Jarne De Koster

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Linda Heiskanen

Een gedeelde extensie is een apparaat dat niet aan één specifieke gebruiker toebehoort. Het kan een toestel zijn in een gedeelde ruimte (vergaderzaal, keuken), een deurtelefoon.

Er zijn twee opties om een gedeeld toestel aan de PBX toe te voegen.

1. Voeg een bekend apparaat uit de BYOD-lijst toe als gedeelde extensie

Stap 1. Voeg het apparaat toe via het tabblad Hardware in admin. maar wijs het niet toe aan een gebruiker. https://telavox.helpjuice.com/admin/questions/byod/version/1

Stap 2. Maak de gedeelde extensie en kies de telefoon die je hebt toegevoegd via BYOD.

2. Voeg een niet-ondersteund apparaat toe als gedeelde extensie.

Stap 1. Maak een gedeelde extensie aan en haal de SIP-informatie op (je hebt de toestemming 'Bekijk SIP-info' nodig)

2. Voeg de SIP-referenties handmatig toe aan het SIP-apparaat naar keuze. Gebruik altijd sip.telavox.se als SIP-server in het apparaat.