Een gebruiker verwijderen

Laatst bijgewerkt: 30 januari, 2024 door Linda Heiskanen

U kunt een gebruiker verwijderen via ons beheerdersportaal . U kunt dan naar Gebruikers > Account en aanmelding. Vervolgens selecteert u de gebruiker die u wilt verwijderen en selecteert u Verwijderen aan de rechterkant van de pagina.

Het systeem zal u nu vragen om uw keuze te bevestigen. Als de licentie een bindtijd heeft, wordt deze gereserveerd voor later gebruik. Hetzelfde geldt voor de nummers die actief waren op de gebruiker - ze blijven tot uw beschikking voor wanneer u in de toekomst een nieuwe gebruiker ‍ toevoegt.

Als de gebruiker een niet-gebonden licentie heeft, zal de pagina u vragen of u de licentie ook wilt verwijderen, dit gebeurt ook als er een niet-gebonden licentie is op een andere gebruiker. Als u besluit de niet-gebonden licentie te verwijderen (die van een andere gebruiker is), dan zal het systeem automatisch de licenties tussen de twee gebruikers omwisselen, zodat een niet-gebonden licentie wordt verwijderd. De gebonden licentie is nu gekoppeld aan de gebruiker die niet was verwijderd en eerder een niet-gebonden licentie had. Dit is mogelijk omdat licenties niet zijn gekoppeld aan specifieke gebruikers of nummers, ze zijn flexibel!